Rekordresultat trots corona

Kopparbergs bryggeri har haft det bästa resultatet någonsin. | Foto från AtlasStudio (ej produktbild)
Kopparbergs bryggeri redovisar sitt bästa halvårsresultat någonsin med en vinst på 210 miljoner kr för januari-juni 2020 – och gör det trots coronaläget.

Kopparbergs bryggeri – med Storbritannien som viktigaste exportmarknad – har haft en oro med utgångspunkt i såväl Brexit som coronaläget.
Nu ger man den oron fingret genom att redovisa en rekordvinst för första halvåret 2020 med 210 miljoner kr i överskott.

– Det bästa resultatet någonsin, konstaterar vd Peter Bronsman i företagets delårsrapport där man redovisar goda försäljningssiffror i såväl Storbritannien som på Systembolaget i Sverige.
– Sammanfattningsvis är detta det bästa resultatet någonsin men under rådande omständigheter är jag ödmjuk inför framtiden, sammanfattar Bronsman.

– I Storbritannien som är vår viktigaste exportmarknad har vi, trots stängda pubar och under våren införda restriktioner, ökat vår försäljning och tagit marknadsandelar. Inom cidersegmentet har vi fortsatt att öka volymen på befintliga produkter.

Bryggeriets satsning på Kopparberg Pink gin i Storbritannien fortsätter också att vara framgångsrik.
– På den svenska marknaden har vi ökat vår försäljning på Systembolaget inom både öl och cider, samt lanserat Kopparberg Pink Gin med en god försäljningsstart. Ökningen på Systembolaget täcker upp den minskade försäljningen inom restaurangsegmentet och den stängda tyska gränshandeln.

– Våra viktigaste turistmarknader, Spanien, Grekland och Cypern, är drabbade av reserestriktioner och har därmed inte kommit igång med försäljningen som tidigare. Däremot är Australien, Irland och Finland exempel på länder där vi ökat försäljningen.
– Covid-19 gjorde att många marknader stängde både gränser, pubar och restauranger. Detta har sakteligen börjat öppnas upp igen, men än är det för tidigt att sia om när detta är tillbaka under normala omständigheter, summerar Peter Bronsman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil