”Global handel är överraskande stark”

Foto MostPhotos
Pessimism inom handeln men nu kommer en ny rapport där man målar upp ramarna för framtida handelstillväxt som mycket positiva.

Det är transportföretaget DHL som tillsammans med amerikanska NYU Stern school of business, publicerar rapporten DHL Trade Growth Atlas.
Rapporten omfattar 173 länder och vill kartlägga viktiga trender inom global handel.

Enligt rapporten har den globala handeln goda möjligheter att stå emot det spända internationella läget och den pessimism som sprider sig över världen.

Pandemin blev inte det stora bakslag för global handel som många trodde utan istället har den internationella varuhandeln ökat med 10 jämfört med tiden innan pandemin.

Utsikterna för en framtida tillväxt i handeln är också goda även om Rysslands anfallskrig mot Ukraina gjort att prognoserna för tillväxt just nu fått skruvas ned.
Ändå tror man i rapporten att handeln kommer att växa något snabbare under 2022 och 2023 än den i snitt gjorde åren på 2010-talet.

Man tror också att vi – trots de kurvor och nedåtgående pilar vi ser nu – kommer att få se den internationella e-handeln växa starkt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil