Nu blir det lax på land i Värmland

Så här ser den nya stora laxodlingen ut enligt den skiss som nu ska bli verklighet och vara klar 2024. | Bild: Pressfoto
Sverige får sin första landbaserade laxodling efter att det bolag som sagt sig vilja satsa får rätt att bygga efter miljöprövning och överklaganden.

Efter att miljöprövningsenheten gett klartecken och överklagandetiden gått ut startar bygget av Sveriges första landbaserade laxodling i värmländska Säffle.
Det handlar om en miljardinvestering om den blir verklighet och enligt företaget bakom kan den nya odlingen ge flera hundra jobb i Säffle.

Laxodlingen omfattar enligt plan 58 000 kvadratmeter på 1,5 hektar industrimark och ska byggas utanför Säffle.
För att få ett mått på storleken i satsningen kan man påpeka att om laxodlingen skulle bli fullt utbyggd kommer den att producera lax i en mängd som motsvarar ungefär 20 procent av svenskarnas totala laxkonsumtion.

Satsningen har varit ifrågasatt och därav de överklaganden som nu är avfärdade. Kommunen klassar satsningen som ”seriös” och välkomnar de jobb satsningen ger när den kommer igång.
2024 ska anläggningen enligt plan vara klar för fullskalig produktion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

För stora skulder – ny e-handlare i konkurs

Skylark är bolaget bakom work- och streetwear-butiken Sivletto på Hötorget i Stockholm.Ägarna Roger Sundström och Fredde Martins har även drivit e-handel via plattformen Sivletto.com. Nu

Dålig kunskap om fysisk aktivitet

Sedan drygt ett år tillbaka finns officiella svenska riktlinjer kring fysisk aktivitet. Men endast tre av tio i en ny undersökning vet hur mycket man ska röra på sig.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil