Stark öppning för handeln

Dagligvaruhandeln har inlett 2020 alldeles utmärkt. Januari bjöd på en tillväxt på 5,3 procent och även efter justering för kalendereffekten handlar det om ett plus på 4,1 procent.

Dagligvaruindex talar sitt tydliga språk eller man kanske ska säga visar sina tydliga siffror.
För det nya decenniets första månad visar det en tillväxt i dagligvaruhandeln på 5,3 procent.

Riktigt så bra är det inte – men nästan, faktiskt.
Det finns en kalendereffekt för januari men rensar man för den så är tillväxten ändå imponerande 4,1 procent under januari 2020.

I fysisk butik handlar det – före rensning för kalendereffekt – om en tillväxt på 5,0 procent och för e-handeln med 13,3 procent.

– Dagligvaruhandeln öppnar året starkt med den högsta kalenderkorrigerade tillväxten sedan april 2019, konstaterar Daniel Liljeberg hos Svensk dagligvaruhandel.

I sitt index redovisar Svensk dagligvaruhandel nu nämligen för första gången e-handelns tillväxt uppdelad i den del som är hemleverans och den del som är upphämtning i butik, alltså click and collect.
E-handel med hemleverans ökade med 5,8 procent i januari medan tillväxten på upphämtning drog iväg till hela 30,6 procent.


Läs mer om dagligvaruhandelns goda start på 2020 men framförallt om trenderna och möjligheterna till tillväxt på sikt enligt branschens experter, i nya printmagasinet Butikstrender 2/2020 

Prenumera här.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil