Godstrafiken ökar på Öresundsbron

Öresundsbron | Foto MostPhotos
Trafiken på Öresundsbron ökar stadigt, visar statistiken som berättar att trafiksiffrorna nu närmar sig nivåerna de låg på innan pandemiåren.

Både trafiksiffror och intäkter närmar sig nu nivåerna från sista året innan pandemin, är det senaste beskedet när det gäller Öresundsbron.
Enligt Øresundsbro Konsortiet är nu cirka 85 procent av all trafik på Öresundsbron tillbaka jämfört med 2019. 

Under första halvåret i år har i genomsnitt 6 631 fordon passerat på bron och av dessa utgör godstrafiken till 1 917 passager.
– Godstrafik slår rekord efter rekord och dansk fritidstrafik kom äntligen tillbaka på nivåerna före pandemin, säger Linus Eriksson, vd för Øresundsbron, i ett pressmeddelande.

Enligt konsortiet har det aldrig tidigare skett så många lastbilspassager över bron som under första halvåret i år då totalt 298 000 passager av det slaget gjordes.
Det innebär en ökning av lastbilstrafiken med 15 procent jämfört med första halvåret 2019, innan pandemin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil