Gränshandeln igång snart?

Gränshandeln mellan Norge och Sverige i dess värmländska del kan vara igång snart igen om en nedgång i smittotal i Värmland fortsätter under veckan.

Norge fortsätter att kräva att de norrmän som varit i Värmland måste genomgå tio dagars karantän när de återvänder till Norge.
Orsaken är smittotalen i coronapandemin där Värmland legat på 23 per 100 000 invånare de två senaste veckorna och Norge drar gränsen för att släppa karantänsreglerna vid 20 i smittotal.

Norge avvaktar även med att öppna samhället och sammankomster eftersom smittspridningen är oklar i Norge.
Det finns annars ett vilande förslag att öka antalet personer på sammankomster, biografer och liknande till 200 och att starta breddidrotten.

Det innebär tills vidare förstås även att gränshandeln vid gränsen mot Värmland ligger i träda men där har handlare ett visst hopp efter att smittotalet i Värmland i fredags sjunkit till 19,5.
– Det ser ut som att det kan bli en öppning av gränsen den 5 september. Men vi avvaktar vi avvaktar helgen och måndagens smittspridningsresultat från Region Värmland innan vi agerar vidare i vår planering, säger Torbjörn Swartz, vd för Gränsköp väst som driver Maximat-butikerna i Charlottenberg och Töcksfors till nwt.se.

Snart kommer gränshandeln mot Norge igång igen. | Foto från MostPhotos

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.