Gränshandeln igång snart?

Snart kommer gränshandeln mot Norge igång igen. | Foto från MostPhotos
Gränshandeln mellan Norge och Sverige i dess värmländska del kan vara igång snart igen om en nedgång i smittotal i Värmland fortsätter under veckan.

Norge fortsätter att kräva att de norrmän som varit i Värmland måste genomgå tio dagars karantän när de återvänder till Norge.
Orsaken är smittotalen i coronapandemin där Värmland legat på 23 per 100 000 invånare de två senaste veckorna och Norge drar gränsen för att släppa karantänsreglerna vid 20 i smittotal.

Norge avvaktar även med att öppna samhället och sammankomster eftersom smittspridningen är oklar i Norge.
Det finns annars ett vilande förslag att öka antalet personer på sammankomster, biografer och liknande till 200 och att starta breddidrotten.

Det innebär tills vidare förstås även att gränshandeln vid gränsen mot Värmland ligger i träda men där har handlare ett visst hopp efter att smittotalet i Värmland i fredags sjunkit till 19,5.
– Det ser ut som att det kan bli en öppning av gränsen den 5 september. Men vi avvaktar vi avvaktar helgen och måndagens smittspridningsresultat från Region Värmland innan vi agerar vidare i vår planering, säger Torbjörn Swartz, vd för Gränsköp väst som driver Maximat-butikerna i Charlottenberg och Töcksfors till nwt.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil