Visar klimatavtrycket direkt på paketen

Visar klimatavtrycket direkt på paketen
Nu tar Leksands knäckebröd ett steg till och visar klimatavtrycket direkt på sina förpackningar. Foto: Pressbild
Leksands knäckebröd tar nu ytterligare ett kliv i hållbarhetsarbetet. Det gör man genom att redovisa sina klimatavtryck direkt på förpackningarna.

Leksands knäckebröd tar nu ytterligare ett kliv i hållbarhetsarbetet. Det gör man genom att redovisa sina klimatavtryck direkt på förpackningarna.

Leksands knäckebröds hållbarhetsarbete utvecklas vidare. Nu klimatmärks alla knäckebrödsförpackningar klimatmärks.
Knäckets klimatresa följs hela vägen från fält till butik och hade under 2020 ett genomsnittligt klimatavtryck på 0,578 CO2e per kilo.

Minst påverkan har storsäljarna Knäcke Normalgräddat och Brungräddat med 0,55 CO2e per kilo. För ett paket Trekantsknäcke innebär det ett så lågt avtryck som 0,11 CO2e per paket.
Märkningen kommer att synas i form av ett grönt löv på toppen och sidorna av varje paket från och med augusti 2021.

– 2013 kunde vi benämna oss som fossilfria och nu är vi stolta över att på bästa plats kunna redovisa våra knäckebröds klimatavtryck, direkt på paketen, säger Annika Sund, marknadschef för Leksands knäckebröd.

Tillsammans med U&We som oberoende tredjepart har Leksands Knäckebröd utfört en klimatfotavtrycksberäkning avseende 2020 års produktion och försäljning.
Genom samarbetet har Leksands Knäckebröd kunnat kartlägga hela produktionskedjan i minsta detalj.
I beräkningen inkluderas allt från råvaror och jordbruk, tillverkning, energiavfall i produktion och förpackningsmaterial såväl som transporter till butik och konsumentsvinn. Att många leverantörer ligger i närområdet ger ett ännu bättre resultat, påpekar företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil