Hon blir ny vd för Plantasjen

Plantasjen har varit ett stormigt företag på ledningsnivå. | Foto: Sandnes1970
Ratos-ägda Plantasjen genomför sitt andra vd-byte på ett år när Nina Jönsson tar över efter Olav Thorstad som inte var överens med ägarbolaget.

Plantasjen har varit ett stormigt företag på ledningsnivå. Det Ratos-ägda företaget fick för åtta månader sedan en ny vd i Olav Thorstad som då kom från tio år inom Sats-kedjan.
Thorstad började vd-jobbet i oktober 2019 men lämnar nu sedan han inte blivit överens med ägarna om inriktningen.

Istället får nu Nina Jönsson ta över som vd för Plantasjen som idag har 140 butiker i Norge, Sverige och Finland för försäljning av växter och växttillbehor. Nina Jönsson har tills nu arbetat som vd för HL Display.

Nina Jönsson, porträtterad i Butikstrender under förra året, har under fyra år jobbat som vd för HL Display och har, skriver Ratos, ”transformerat företaget till ett marknadsledande internationellt bolag med kraftigt förbättrad lönsamhet samt kund- och medarbetarnöjdhet”.

Nina Jönsson är civilekonom och har arbetat inom olika delar av svensk och internationell detaljhandel med, bland annat, jobb inom Ica och Procter & Gamble.

– I dessa speciella tider med nya marknadsförutsättningar är det tydligt att många konsumenter prioriterar den typ av produkter och tjänster som Plantasjen har att erbjuda. Ett ökat fokus på inhemsk konsumtion och investeringar i hem och trädgård ger goda förutsättningar för Plantasjen att under Ninas ledarskap flytta fram sina positioner ytterligare under de närmaste åren, säger Anders Slettengren som är styrelseordförande för Plantasjen.

Nina Jönsson tillträder det nya jobbet redan idag, 27 maj.
– Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla Plantasjen till den ledande aktören inom växter, blommor och kringliggande produkter i Norden. Vi har god potential att skapa förutsättningar för människor att må bra genom att syssla med blommor, växter och trädgård. Nöjda kunder och medarbetare som utvecklas, det brinner jag för, säger Nina Jönsson.

Ratos var ägt Plantasjen sedan 2016. Idag har man cirka 1 300 anställda, 140 butiker i tre länder och försäljningen uppgår till cirka 4 miljarder kronor på ett rullande tolvmånadersschema per 31 mars i år.

Nina Jönsson, ny VD, Platasjen. | Foto : Pressbild

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil