God eller dålig nyhet? Ont om surströmming

God eller dålig nyhet? Ont om surströmming
Foto: Mostphotos
Vissa tycker det är illa – andra tänker kanske att det är lika bra. I vilket fall så ser det ut att bli en stor brist på surströmming till premiären.

Vissa tycker det är illa – andra tänker kanske att det är lika bra. I vilket fall så ser det ut att bli en stor brist på surströmming till premiären.

Strömmingarna är mindre, utan rom och efter de magra fångsterna under våren ser det ut att kanske bara bli hälften av normalantalet burkar när det gäller surströmming detta år.
Den traditionella surströmmingspremiären – tredje torsdagen i augusti – räcker strömmingen definitivt men en bit in på säsongen kan lagret vara tomt och slut varnar/lovar tillverkarna.

BD fisk, Oskars och Röda ulven är de tre största producenterna när det kommer till surströmming.
Hos Röda ulven säger man i en DN-artikel att man nog bara kommer upp i 25-30 procent av normal volym detta år.

Årets fångst är den sämsta på 40 år, enligt andra fiskare DN talat med, och man tror nu att det blir en kort säsong för dem som älskar surströmming.
200 000 burkar eller mer kommer att fattas vid premiären och även om surströmmingen räcker då så kommer den att vara slut betydligt tidigare än normala år, är beskedet från branschen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil