God eller dålig nyhet? Ont om surströmming

God eller dålig nyhet? Ont om surströmming
Foto: Mostphotos
Vissa tycker det är illa – andra tänker kanske att det är lika bra. I vilket fall så ser det ut att bli en stor brist på surströmming till premiären.

Vissa tycker det är illa – andra tänker kanske att det är lika bra. I vilket fall så ser det ut att bli en stor brist på surströmming till premiären.

Strömmingarna är mindre, utan rom och efter de magra fångsterna under våren ser det ut att kanske bara bli hälften av normalantalet burkar när det gäller surströmming detta år.
Den traditionella surströmmingspremiären – tredje torsdagen i augusti – räcker strömmingen definitivt men en bit in på säsongen kan lagret vara tomt och slut varnar/lovar tillverkarna.

BD fisk, Oskars och Röda ulven är de tre största producenterna när det kommer till surströmming.
Hos Röda ulven säger man i en DN-artikel att man nog bara kommer upp i 25-30 procent av normal volym detta år.

Årets fångst är den sämsta på 40 år, enligt andra fiskare DN talat med, och man tror nu att det blir en kort säsong för dem som älskar surströmming.
200 000 burkar eller mer kommer att fattas vid premiären och även om surströmmingen räcker då så kommer den att vara slut betydligt tidigare än normala år, är beskedet från branschen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil