Pantresan mot ny topp – engagerar rekordmånga

Pantresan mot ny topp – engagerar rekordmånga
Glada vinnare i Pantresan som detta år slagit nya rekord i deltagarantal och klimatnytta. Foto: Pressbild
Pantresan slår nya rekord. Sett till hela året har mer än 1 200 klasser deltagit och i gemensamt arbete jobbat för ett klimatsmart mål.

Pantresan slår nya rekord. Sett till hela året har mer än 1 200 klasser deltagit och i gemensamt arbete jobbat för ett klimatsmart mål.

Pantresan engagerar tusentals skolelever för hållbarhet och återvinning. Under hösten har nära 500 klasser deltagit i Pantresan, och på hela året över 1200 klasser – rekordantal och en ökning med 43% mot föregående år.
I höstens tävling går första pris till årskurs fem på Bilingual Montessori School of Lund.

Pantresan är ett utbildningspaket och en skoltävling för årskurs F-6 som utgår från läroplanen och ordnas av Pantamera. Årets koncept har varit en interaktiv talkshow med Beppe Singer, känd från Barnkanalen, tillsammans med en barnpanel och fem kunniga experter.
Tanken är att öka intresse och kunskap bland unga om pantning och hållbarhet. Att skapa engagemang för klimatfrågor tidigt i åldrarna är viktigt för hela klimatomställningen.

– I Pantresan är alla vinnare – och återvinnare! Eleverna får på ett lekfullt och pedagogiskt sätt kunskap om att bli klimatsmarta och vår miljö tackar och bockar. Att en vinst i Pantresan dessutom ger en slant till klasskassan och möjlighet att göra något kul tillsammans som klass är som grädden på moset, säger Beppe Singer, programledare för Pantresan – the Talkshow.

Sammanlagt har Pantresan haft över 120 000 deltagare genom åren. Höstens omgång hade 495 deltagande klasser, och totalt var 1 225 klasser med under året – en ökning med hela 43% jämfört med 2020. 

– Pantamera vill bidra med tillgänglig och trovärdig kunskap, som samtidigt förmedlar hopp om att det faktiskt går att påverka i rätt riktning – alla kan göra något, säger Katarina Lundell, kommunikationschef för Pantamera/Returpack.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil