Hantverkskurser för utrikesfödda nytt spår

Foto Pressbild
Skärholmen centrum och Hand in Hand for Women satsar på hantverkskurser för utrikes födda kvinnor i Stockholm och startar ett antal kurser i maj.

Under den första veckan i maj startar ett antal hantverkskurser i Skärholmen centrum, kurser som vänder sig till och arrangeras av utrikes födda kvinnor. 
Det är föreningen Hand in Hand for Women som i samarbete med Skärholmen Centrum har tagit initiativ till kurserna.

Hand i Hand for Women är en ideell förening som arbetar för kvinnors rättigheter, jämställdhet och integration av nyanlända kvinnor i Sverige. 
Föreningen bedriver bland annat integrationsprojekt och däribland konceptet Kreativa kvinnor, som drivs i samarbete med studieförbundet Kulturens bildningsverksamhet. 

De nu aktuella hantverkskurserna syftar till att ge utrikes födda kvinnor möjlighet att hitta en plats i samhället och en möjlighet till försörjning. 
Kurserna arrangeras av en grupp utrikes födda och nyanlända kvinnor för att uppmuntra andra kvinnor att utveckla sina kompetenser, erfarenheter och därmed förutsättningar. 

– Hantverkskurserna är viktiga för oss då vi aktivt arbetar för att bidra till en god utveckling för alla där vi verkar. Därför arbetar vi aktivt med att lyfta fram starka projekt, som vi tror har mervärde för lokalsamhället, säger Frida Wickberg, marknadsansvarig på Skärholmen Centrum. 

– Kurserna är jätteviktiga då de ger utrikes födda och nyanlända kvinnor möjlighet att utveckla sitt hantverksarbete. På så sätt bidrar kurserna till de deltagande kvinnornas integration i samhället och ekonomisk frihet, säger Hacer Korucu, projektledare hos Kreativa kvinnor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil