Svenska råvaror för katter med höga krav

Den första kattmaten någonsin tillverkad av 100% svenska råvaror finns nu ute i butikerna. Hög kvalitet, låg antibiotikahalt och strikta djurskyddslagar är några av anledningarna till att kattägare efterfrågar helsvenskt.

– Efterfrågan är stor på både helsvenskt, våtfoder och enportionsförpackningar. Råvarorna är till och med av så god kvalitet att de är godkända som människomat. Hade inte smaklökarna satt stopp, skulle katt och människa kunnat dinera tillsammans, säger Camilla Tjellström, Senior Brand Manager på Bozita.

– Matens näringsinnehåll är väl avvägt med alla mineraler och vitaminer som en katt behöver där fokus ligger på fisk eller kött. Inga djur slaktas för att bli djurmat, utan man tar vara på allt som människor ratar men katter älskar, som exempelvis inälvor.

De sex smaker som erbjuds i enportionsförpackning är lax, strömming, ren, nötkött, kyckling och kalkon. Produkterna innehåller inga konserveringsmedel och färgämnen. Bozitas nya enportionsförpackningar är dessutom spannmålsfria, något som många kattägare efterfrågar. En del katter är känsliga mot spannmål, men det är även en trend och många kattägare föredrar spannmålsfritt foder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil