”Här finns Sveriges godaste kebab”

Denna hittar du tyvärr i Turkiet och inte i Sverige | Foto Arkivbild, Pexels / Kollage Schysst Käk
När internationella kebabdagen firas slår lämplig undersökning och tillgänglig forskare fast att den godaste kebaben finns i Stockholm.

När nu internationella kebabdagen firas kommer också resultatet i vad som presenteras som ”världens största kebabundersökning”. Huruvida fler finns framgår inte i sammanhanget.
Undersökningen är gjord av företaget Schysst käk, som tillverkar kebab, och har rent praktiskt utförts av Yougov.

Det är andra året undersökningen genomförs.

– Svenskarna och kebaben blev ju otroligt uppskattad förra året. För oss var det självklart att göra undersökningen i år också, speciellt då kebabintresset är större än någonsin, säger Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges mästerkock och grundare av Schysst käk. 

Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges Mästerkock och grundare av Schysst käk

Amir Kheirmand ståendes med en 1meters kebabsås! | Foto Pressbild, Schysst Käk

Undersökningen visar bland annat att lagandet av kebab i hemmen har nått nya rekordnivåer och att rätten idag är en etablerad middagsrätt i de svenska hemmen. De rätter som det lagas mer av i hemmen är kebab, hamburgare och vegetarisk samtidigt som tacos och pizza minskar.

– Idag är hemmakebaben både vardags- och fredagsmysmat, eller till och med vickning på bröllop och höjdpunkten på barnkalas, säger Richard Tellström, måltidsforskare och författare som tillgängliggör sig för den substantiella förankringen av studien.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200