Ica har öppnat sitt nya e-handelslager

Ica har öppnat sitt nya e-handelslager
Robotar och åter robotar när Ica öppnar sitt nya e-handelslager i Brunna. Foto: Pressbild Ica
Sedan 1 december är Icas högautomatiserade e-handelslager i Brunna, Stockholm i full drift. Ica har investerat 1,1 miljarder kr i det nya lagret.

Sedan 1 december är Icas högautomatiserade e-handelslager i Brunna, Stockholm i full drift. Ica har investerat 1,1 miljarder kr i det nya lagret.

Med start 1 december är alltså Icas högautomatiserade lager i Brunna, Stockholm, i full drift. Ica är först i Sverige med att öppna ett lager med en högautomatiserad lösning för e-handlad mat, skriver man i en pressrelease. Under 2020 ökade Icas e-handel med 117 procent och Ica vill nu skapa en e-handel som kommer att kunna växa med Icas behov under många år framöver, skriver koncernen.
Man har investerat 1,1 miljarder kronor i e-handelslagret i Brunna, Stockholm och teknologin i Ocado.

– I samarbete med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, har vi utvecklat en ny plattform som är skalbar för framtidens behov. Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra Icas kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.

– Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel. Att vi dessutom är först i Sverige gör mig extra stolt, säger Peter Muld, chef för strategi och transformation hos Ica Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil