Ica har öppnat sitt nya e-handelslager

Ica har öppnat sitt nya e-handelslager
Robotar och åter robotar när Ica öppnar sitt nya e-handelslager i Brunna. Foto: Pressbild Ica
Sedan 1 december är Icas högautomatiserade e-handelslager i Brunna, Stockholm i full drift. Ica har investerat 1,1 miljarder kr i det nya lagret.

Sedan 1 december är Icas högautomatiserade e-handelslager i Brunna, Stockholm i full drift. Ica har investerat 1,1 miljarder kr i det nya lagret.

Med start 1 december är alltså Icas högautomatiserade lager i Brunna, Stockholm, i full drift. Ica är först i Sverige med att öppna ett lager med en högautomatiserad lösning för e-handlad mat, skriver man i en pressrelease. Under 2020 ökade Icas e-handel med 117 procent och Ica vill nu skapa en e-handel som kommer att kunna växa med Icas behov under många år framöver, skriver koncernen.
Man har investerat 1,1 miljarder kronor i e-handelslagret i Brunna, Stockholm och teknologin i Ocado.

– I samarbete med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, har vi utvecklat en ny plattform som är skalbar för framtidens behov. Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra Icas kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.

– Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel. Att vi dessutom är först i Sverige gör mig extra stolt, säger Peter Muld, chef för strategi och transformation hos Ica Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil