Ica har öppnat sitt nya e-handelslager

Ica har öppnat sitt nya e-handelslager
Robotar och åter robotar när Ica öppnar sitt nya e-handelslager i Brunna. Foto: Pressbild Ica
Sedan 1 december är Icas högautomatiserade e-handelslager i Brunna, Stockholm i full drift. Ica har investerat 1,1 miljarder kr i det nya lagret.

Sedan 1 december är Icas högautomatiserade e-handelslager i Brunna, Stockholm i full drift. Ica har investerat 1,1 miljarder kr i det nya lagret.

Med start 1 december är alltså Icas högautomatiserade lager i Brunna, Stockholm, i full drift. Ica är först i Sverige med att öppna ett lager med en högautomatiserad lösning för e-handlad mat, skriver man i en pressrelease. Under 2020 ökade Icas e-handel med 117 procent och Ica vill nu skapa en e-handel som kommer att kunna växa med Icas behov under många år framöver, skriver koncernen.
Man har investerat 1,1 miljarder kronor i e-handelslagret i Brunna, Stockholm och teknologin i Ocado.

– I samarbete med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, har vi utvecklat en ny plattform som är skalbar för framtidens behov. Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra Icas kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.

– Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel. Att vi dessutom är först i Sverige gör mig extra stolt, säger Peter Muld, chef för strategi och transformation hos Ica Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil