Konflikt kring årets champagne

Det är stor konflikt som flammat upp i champagnevärlden. Några av de största och mest kända champagnehus, bland dem varumärken som Bollinger, vill minska årets skörd av vin. Samtidigt är vinodlarna, som säljer druvorna till dem, oroliga för att förlora sina inkomster.

Årets skörd av druvor i Champagne börjar om ett par månader men ändå finns inget avtal kring druvskörden.
Det är första gången sedan andra världskriget som något sådant har hänt.

– Alla är berörda i Champagne. Vi har aldrig varit med om något liknande, säger svenska vinodlaren Jessica Perrion, gift med Thierry Perrion, som odlat vin i generationer, till svd.se.

Allt kring champagne och regionen Champagne är hårt reglerat. Till det syftet finns en kommitté som ansvarar för bland annat att priset för drycken inte blir för lågt och som därför reglerar mängden druvor som ska skördas varje år.

Nu vill de stora champagnehusen i regionen minska årets druvskörd kraftigt och orsaken är, naturligtvis, att coronakrisen gjort att efterfrågan på champagne minskat kraftigt.
Där champagneförsäljningen normalt ligger på cirka 300 miljoner flaskor per år tror man att den i år hamnar på 200 miljoner flaskor.

Därför vill de stora husen skörda betydligt mindre mängder druvor än odlarna och fortfarande finns inget avtal.
Experter tror dock att det ska komma en kompromiss som lägger grunden till att det ska bubbla i glasen även av årets druvor.

Årets skörd av druvor i Champagne börjar om ett par månader men ändå finns inget avtal kring druvskörden. | Foto av Rene Asmussen

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Mat.se levererar nyårsmat från krogen

Mat.se levererar nyårsmat från krogen

Från och med denna vecka lanserar Mat.se en tillfällig onlinebutik för beställning av en nyårsmiddag. Det är en utvidgning av konceptet restaurangmat.

Ny adblocker döljer snabbmatsreklam

Ny adblocker döljer snabbmatsreklam

Simple feast lanserar en ny adblocker som ersätter digitala annonser med bilder på grönsaker för att belysa snedfördelningen inom reklamen.

Pressbyrån öppnar helt obemannad

Pressbyrån öppnar helt obemannad

Reitan convenience, som äger Pressbyrån, tar nu ett steg till och öppnar en helt obemannad butik som är placerad utanför Mall of Scandinavia i Solna.

Swisha en bit ost under december

Swisha en bit ost under december

Nu erbjuder Västerbottensost en möjlighet att swisha mittbiten av en ost för 200 kr till någon man vill ge en bit ost som gåva.

Tegnell och Sjöstedt julens favoriter

Tegnell och Sjöstedt julens favoriter

En känd svensk person vid julbordet hemma? I så fall är Anders Tegnell den mest önskade. Tvåan? Mer överraskande förre vänsterledaren Jonas Sjöstedt.

40 procent färre på Black friday

40 procent färre på Black friday

Köer från och till men totalt sett färre än tidigare. Det handlar om Black friday där Triangeln i Malmö rapporterar betydligt färre besökare än 2019.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.