Hotade kunder med kniv strax efter dom

Foto: Arkivbild MostPhotos
En man med kniv ska enligt polisen ha hotat kunder på Coop Flanaden i Oskarshamn. Fyra veckor tidigare hade han dömts för ett liknande brott.

Det är Oskarshamns-tidningen som rapporterar om händelsen på Coop Flanaden i Oskarshamn, där en man hotat kunder med kniv.

Den 8 juli gick en man i 40-årsåldern in på Coop-butiken och hotade där personer till livet samt högg kniven i en kassadisk upprepade gånger.
Mannen greps på plats och häktades senare av tingsrätten.

Denna vecka har mannen åtalats för två fall av olaga hot, skadegörelse samt brott mot knivlagen och för hets mot folkgrupp, skriver lokaltidningen.
Den rapporterar även att mannen så sent som juni månad dömts till skyddstillsyn för grovt olaga hot och brott mot knivlagen, samt förekommer i ett antal avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare.

När det gäller den senaste händelsen har mannen erkänt grovt brott mot knivlagen men kan varken erkänna eller förneka brott i övrigt, har han sagt i förhör.
Coop har begärt 15 000 kr i skadestånd av mannen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil