Spendrups investerar i nya förpackningar

Spendrups investerar i nya förpackningar
Spendrups gör en storsatsning i en ny biobaserad förpackning för multipack. Foto: Pressbild Spendrups
Spendrups investerar stort i en ny förpackningslösning. Satsningen på en ny biobaserad förpackning för multipack är i storleksordning 200 miljoner kr.

Spendrups investerar stort i en ny förpackningslösning. Satsningen på en ny biobaserad förpackning för multipack är i storleksordning 200 miljoner kr.

På bryggeriet i Grängesberg installerar Spendrups denna höst en ny förpackningslinje för burkar, en investering på drygt 200 miljoner kr.
Samtidigt gör företaget en satsning på en ny förpackningslösning, benämnd Keel Clip – för burkar i flerpack, en lösning som ersätter plastmaterial med papper.

Den nya lösningen innebär för Spendrups en besparing på 100 ton plast per år, enligt företaget.
Keel Clip är ett registrerat varumärke och det är Graphic Packaging, ett globalt sett stort förpackningsföretag, som tillhandahåller lösningen.

– Vi strävar efter en så hållbar och cirkulär förpackningsflora som möjligt. Genom detta får vi en förpackning som är 100 procent materialåtervinningsbar, vilket är i linje med vårt mål att alla Spendrups förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till 2025. Papper har också en högre återvinningsgrad än plast och gör mindre skada i naturen om den felaktigt hamnar där, säger Anna Lidström som är hållbarhetschef på Spendrups, i en pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil