Spendrups investerar i nya förpackningar

Spendrups investerar i nya förpackningar
Spendrups gör en storsatsning i en ny biobaserad förpackning för multipack. Foto: Pressbild Spendrups
Spendrups investerar stort i en ny förpackningslösning. Satsningen på en ny biobaserad förpackning för multipack är i storleksordning 200 miljoner kr.

Spendrups investerar stort i en ny förpackningslösning. Satsningen på en ny biobaserad förpackning för multipack är i storleksordning 200 miljoner kr.

På bryggeriet i Grängesberg installerar Spendrups denna höst en ny förpackningslinje för burkar, en investering på drygt 200 miljoner kr.
Samtidigt gör företaget en satsning på en ny förpackningslösning, benämnd Keel Clip – för burkar i flerpack, en lösning som ersätter plastmaterial med papper.

Den nya lösningen innebär för Spendrups en besparing på 100 ton plast per år, enligt företaget.
Keel Clip är ett registrerat varumärke och det är Graphic Packaging, ett globalt sett stort förpackningsföretag, som tillhandahåller lösningen.

– Vi strävar efter en så hållbar och cirkulär förpackningsflora som möjligt. Genom detta får vi en förpackning som är 100 procent materialåtervinningsbar, vilket är i linje med vårt mål att alla Spendrups förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till 2025. Papper har också en högre återvinningsgrad än plast och gör mindre skada i naturen om den felaktigt hamnar där, säger Anna Lidström som är hållbarhetschef på Spendrups, i en pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Max lånar ut sin hållbarhetschef

Nu tar Max Burgers återanvändning ett steg till. I ett nytt utspel lovar man konkurrenterna att få låna Max hållbarhetschef, Kaj Török.

Nykomling blev årets uppfödare

När Kronfågel korade Årets uppfödare 2022 hamnade priset hos Anette och Per Henningsson på Backa gård, uppfödare sedan fyra år.

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil