Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv
Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare av Klarna. Foto: SUP46

Klarna är på väg att investera i ett nytt företag. Det handlar om ett köp av en tysk jätte och rör sig enligt media om en ny miljardaffär för Klarna.

Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare av Klarna, ser alltså ut att köpa upp ytterligare ett företag och knyta till sin koncern.
Det handlar om, enligt EU-startups-com och flera andra källor, om tyska Stocard som idag har ungefär 60 miljoner användare runt om i världen och senast lanserade sig även i Storbritannien.

Stocards affärsupplägg är att låta sina användare samla alla kundkort och erbjudanden i appen som fungerar som en mobil plånbok.
Det här anser Klarna passa bra hos sig, för övrigt bara ett par veckor sedan man köpte brittiska e-handelsstartupen Hero.

Den nya aktuella affären sägs kosta Klarna drygt 1,1 miljarder kr.
Tanken är också att de två förgrundsfigurerna bakom Stocard, Björn Goss och David Handlos ska arbeta vidare med företaget under Klarnas huvudägarskap.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klassikern pappersbaserat förpackad

Klassikern pappersbaserat förpackad

En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar bygger ett nytt samarbete. Det tar sin utgångspunkt i snögubben Valle som finns på Skistars destinationer och som nu blir glass.

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

En tredjedel svarar ”mer än 50 gånger per dag”, var femte 18-29-åring ”mer än 100 gånger per dag”. Det gäller hur ofta vi svenskar kollar mobilen.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.