Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv
Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare av Klarna. Foto: SUP46
Klarna är på väg att investera i ett nytt företag. Det handlar om ett köp av en tysk jätte och rör sig enligt media om en ny miljardaffär för Klarna.

Klarna är på väg att investera i ett nytt företag. Det handlar om ett köp av en tysk jätte och rör sig enligt media om en ny miljardaffär för Klarna.

Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare av Klarna, ser alltså ut att köpa upp ytterligare ett företag och knyta till sin koncern.
Det handlar om, enligt EU-startups-com och flera andra källor, om tyska Stocard som idag har ungefär 60 miljoner användare runt om i världen och senast lanserade sig även i Storbritannien.

Stocards affärsupplägg är att låta sina användare samla alla kundkort och erbjudanden i appen som fungerar som en mobil plånbok.
Det här anser Klarna passa bra hos sig, för övrigt bara ett par veckor sedan man köpte brittiska e-handelsstartupen Hero.

Den nya aktuella affären sägs kosta Klarna drygt 1,1 miljarder kr.
Tanken är också att de två förgrundsfigurerna bakom Stocard, Björn Goss och David Handlos ska arbeta vidare med företaget under Klarnas huvudägarskap.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil