Julskinka och köttbullar viktigast inför julen

Julskinka och köttbullar viktigast inför julen
Foto: Mostphotos
När tyska matkasseföretaget Hellofresh frågar svenskar om julmat är julskinka och köttbullar det de flesta förklarar viktigast på julbordet i år.

När tyska matkasseföretaget Hellofresh frågar svenskar om julmat är julskinka och köttbullar det de flesta förklarar viktigast på julbordet i år.

Det är med andra ord traditionella svar på traditionella frågor när matkasseföretaget Hellofresh frågat ett antal svenskar om vilken mat som är viktigast till jul.

Julskinka och köttbullar toppar alltså i en undersökning där sju av tio som svarat säger att de lagar den mesta julmaten själva och endast 15 procent av de svarande säger att de köper det mesta.

87 procent av de som svarat hävdar att de äter upp all julmat och 68 procent att de tarv ara på resterna genom att frysa in och äta senare eller genom att laga nya rätter av dem.

Tio i topp-listan
Här är vad Hellofreshs svarande sätter högst bland julmaten

1. Julskinka, köttbullar (83 %)
2. Pepparkakor & julgodis, julmust (76 %)
3. Potatis, ägg (73 %)
4. Sill, lax (72 %)
5. Prinskorv (71 %)
6. Bröd (70 %)
7. Julost/ost (67 %)
8. Risgrynsgröt (59 %)
9. Rödbetssallad (56 %)
10. Kål (grön-, röd-, brun-, bryssel-) (47 %)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil