Julskinka och köttbullar viktigast inför julen

Julskinka och köttbullar viktigast inför julen
Foto: Mostphotos
När tyska matkasseföretaget Hellofresh frågar svenskar om julmat är julskinka och köttbullar det de flesta förklarar viktigast på julbordet i år.

När tyska matkasseföretaget Hellofresh frågar svenskar om julmat är julskinka och köttbullar det de flesta förklarar viktigast på julbordet i år.

Det är med andra ord traditionella svar på traditionella frågor när matkasseföretaget Hellofresh frågat ett antal svenskar om vilken mat som är viktigast till jul.

Julskinka och köttbullar toppar alltså i en undersökning där sju av tio som svarat säger att de lagar den mesta julmaten själva och endast 15 procent av de svarande säger att de köper det mesta.

87 procent av de som svarat hävdar att de äter upp all julmat och 68 procent att de tarv ara på resterna genom att frysa in och äta senare eller genom att laga nya rätter av dem.

Tio i topp-listan
Här är vad Hellofreshs svarande sätter högst bland julmaten

1. Julskinka, köttbullar (83 %)
2. Pepparkakor & julgodis, julmust (76 %)
3. Potatis, ägg (73 %)
4. Sill, lax (72 %)
5. Prinskorv (71 %)
6. Bröd (70 %)
7. Julost/ost (67 %)
8. Risgrynsgröt (59 %)
9. Rödbetssallad (56 %)
10. Kål (grön-, röd-, brun-, bryssel-) (47 %)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil