De drack mer alkohol pandemiåret 2020

De drack mer alkohol pandemiåret 2020
Foto: Mostphotos
Som befolkning i sin helhet drack svenskarna mindre mängd alkohol under förra året. Det gäller alla åldersgrupper med undantag för de över 64 i ålder.

Som befolkning i sin helhet drack svenskarna mindre mängd alkohol under förra året. Det gäller alla åldersgrupper med undantag för de över 64 i ålder.

Pandemiåret 2020 bjöd på många negativa utvecklingstendenser men även på en och annan positiv.
En sådan är att svenskarna överlag drack mindre mängd alkohol under 2020 jämfört med tidigare.

Det gäller alla åldersgrupper i befolkningen utom en specifik.
64-85-åringar har nämligen inte minskat sin alkoholkonsumtion utan istället ökat den, enligt CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning).

Totalt räknar man med att alkoholkonsumtionen i Sverige gick ner med nästan 7 procent under 2020 jämfört med året innan, vilket även mot bakgrund av pandemin anses vara en anmärkningsvärd siffra.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil