Ica-banken skriver på ansvarsprinciper

Marie Halling, vd för Ica-banken | Foto Pressbild
Ica-banken skriver nu under FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet och ser det som ett steg i att utveckla sina ambitioner ytterligare.

Som en del av Ica-gruppen följer Ica-banken en gemensam och ambitiös hållbarhetsstrategi med avstamp i FN:s klimatmål och Parisavtalet, skriver man i en pressrelease. 
I och med medlemskapet i FN:s miljöprograms finansinitiativ stärker banken ambitionerna ytterligare. Detta kommer bland annat att märkas i form av nya funktioner och tjänster som hjälper kunderna att göra hållbara val i sin ekonomi, poängterar banken.

– Finansmarknaden har en enorm påverkan på den ekonomiska, miljömässiga och sociala hållbarheten. Därför är det en självklarhet för oss att göra det vi kan för att skapa bästa möjliga förutsättningar för kommande generationer. Med vårt medlemskap i FN:s miljöprograms finansinitiativ vill vi ge en tydlig signal till både marknaden och våra kunder om att vi tar de här frågorna på största allvar, säger Marie Halling, vd för Ica-banken.

Fakta/FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet
FN:s miljöprograms finansinitiativ (UNEP FI) är ett samarbete mellan FN:s miljöprogram (Unep) och den finansiella sektorn. Organisationen har drygt 450 medlemmar från världens ledande banker, kapitalförvaltare och försäkringsbolag. 
Enligt principerna för ansvarsfull bankverksamhet identifierar och mäter undertecknande banker den miljömässiga och sociala påverkan som är ett resultat av affärsverksamheten och rapporterar regelbundet offentligt om sina framsteg. 
Medlemmarna ska även sätta upp och implementera mål där de har störst inverkan. Principerna ger ett ramverk för banker att systematiskt förstå riskerna och ta vara på de möjligheter som uppstår vid övergången till mer hållbara ekonomier. (Källa Ica-banken)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil