Nu återvinner vi alltmer

Kraftig ökning av förpackningar på landets återvinningsstationer, rapporteras i coronakrisens spår. | Foto: Mali Maeder
Flödena av förpackningar till våra återvinningsstationer har aldrig varit så höga den här tiden på året som nu under coronapandemin, rapporterar FTI.

Coronapandemin har ändrat svenskarnas rese- och konsumtionsmönster vilket påverkar insamlingen av landets förpackningar. Flödena av förpackningar har aldrig varit så höga den här tiden på året och går att jämföra med julhelgen, vilket är den tid då vi har allra flest förpackningar i omlopp, konstaterar man från FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, i en pressrelease.

Den senaste statistiken från FTI visar att antalet insamlade förpackningarna ökar med 20 procent jämfört med samma tid förra året.
Där arbetar man intensivt tillsammans med sina entreprenörer för att anpassa och öka tömningsscheman och rutter efter de nya förutsättningarna.

– Vi ökar antalet tömningar och försöker styra om så att de stationer som är mest belastade töms mest, men det går inte alltid så fort som vi önskar, säger Fredrik Gemfors chef för insamling hos FTI.

Som konsument kan det innebära att det kan vara svårt att få plats med sina förpackningar när man kommer till en återvinningsstation. Det man kan göra är att platta ihop sina förpackningar så mycket som möjligt och försöka trycka in dem i behållarna.

– Om alla hjälps åt och plattar ihop sina förpackningar så får mer plats. Det är också viktigt att inte ställa något utanför då det snabbt leder till mer nedskräpning och det kan bli svårt för tömningsbilen att komma fram och tömma behållarna, säger Fredrik Gemfors.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil