Nu återvinner vi alltmer

Kraftig ökning av förpackningar på landets återvinningsstationer, rapporteras i coronakrisens spår. | Foto: Mali Maeder
Flödena av förpackningar till våra återvinningsstationer har aldrig varit så höga den här tiden på året som nu under coronapandemin, rapporterar FTI.

Coronapandemin har ändrat svenskarnas rese- och konsumtionsmönster vilket påverkar insamlingen av landets förpackningar. Flödena av förpackningar har aldrig varit så höga den här tiden på året och går att jämföra med julhelgen, vilket är den tid då vi har allra flest förpackningar i omlopp, konstaterar man från FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, i en pressrelease.

Den senaste statistiken från FTI visar att antalet insamlade förpackningarna ökar med 20 procent jämfört med samma tid förra året.
Där arbetar man intensivt tillsammans med sina entreprenörer för att anpassa och öka tömningsscheman och rutter efter de nya förutsättningarna.

– Vi ökar antalet tömningar och försöker styra om så att de stationer som är mest belastade töms mest, men det går inte alltid så fort som vi önskar, säger Fredrik Gemfors chef för insamling hos FTI.

Som konsument kan det innebära att det kan vara svårt att få plats med sina förpackningar när man kommer till en återvinningsstation. Det man kan göra är att platta ihop sina förpackningar så mycket som möjligt och försöka trycka in dem i behållarna.

– Om alla hjälps åt och plattar ihop sina förpackningar så får mer plats. Det är också viktigt att inte ställa något utanför då det snabbt leder till mer nedskräpning och det kan bli svårt för tömningsbilen att komma fram och tömma behållarna, säger Fredrik Gemfors.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil