Sugen på rosévin? Då ligger du illa till

Sugen på rosévin? Då ligger du illa till
Foto: Mostphotos
Systembolaget har leveransstörningar och varubrist som speciellt gäller sommarfavoriter som rosévin, en del mousserande vin och vissa ölsorter.

Systembolaget har leveransstörningar och varubrist som speciellt gäller sommarfavoriter som rosévin, en del mousserande vin och vissa ölsorter.

Det är market.se som rapporterar om hur Systembolaget nu drabbats av varubrist i olika kategorier och på vissa orter runtom i landet.
Det gäller i första hand säsongsbetonade favoriter som rosévin, mousserande och vissa populära ölsorter, enligt vad Systembolaget uppger till sajten.

– Men var logistikproblemen uppstår skiftar från dag till dag. De allra flesta butiker har inte problem med leveranserna medan vissa butiker kan ha rätt så omfattande problem, säger Charlotte Näsström Morén, pressansvarig hos Systembolaget till market.se.

Sammanhanget nu är egentligen att det finns flaskhalsar i globala logistikkedjor samtidigt som vi sett fler och fler restauranger öppna mer och bredare under sommaren.
Det har skapat ett tryck på leveranser som man inte alltid lyckats leva upp till och därför har brister uppstått.

Störningarna kan komma att fortsätta under resten av sommaren, varnar Systembolaget.
– Men vi arbetar för högtryck tillsammans med leverantörer och distributörer med att parera och prioritera så att störningarna i den här komplexa logistikkedjan ska drabba butiker och kunder så lite som möjligt. Och för att problemet ska vara löst så snart som möjligt, säger Charlotte Näsström Morén till market.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil