Sugen på rosévin? Då ligger du illa till

Sugen på rosévin? Då ligger du illa till
Foto: Mostphotos
Systembolaget har leveransstörningar och varubrist som speciellt gäller sommarfavoriter som rosévin, en del mousserande vin och vissa ölsorter.

Systembolaget har leveransstörningar och varubrist som speciellt gäller sommarfavoriter som rosévin, en del mousserande vin och vissa ölsorter.

Det är market.se som rapporterar om hur Systembolaget nu drabbats av varubrist i olika kategorier och på vissa orter runtom i landet.
Det gäller i första hand säsongsbetonade favoriter som rosévin, mousserande och vissa populära ölsorter, enligt vad Systembolaget uppger till sajten.

– Men var logistikproblemen uppstår skiftar från dag till dag. De allra flesta butiker har inte problem med leveranserna medan vissa butiker kan ha rätt så omfattande problem, säger Charlotte Näsström Morén, pressansvarig hos Systembolaget till market.se.

Sammanhanget nu är egentligen att det finns flaskhalsar i globala logistikkedjor samtidigt som vi sett fler och fler restauranger öppna mer och bredare under sommaren.
Det har skapat ett tryck på leveranser som man inte alltid lyckats leva upp till och därför har brister uppstått.

Störningarna kan komma att fortsätta under resten av sommaren, varnar Systembolaget.
– Men vi arbetar för högtryck tillsammans med leverantörer och distributörer med att parera och prioritera så att störningarna i den här komplexa logistikkedjan ska drabba butiker och kunder så lite som möjligt. Och för att problemet ska vara löst så snart som möjligt, säger Charlotte Näsström Morén till market.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil