Helt i trä när Ica satsar i Östhammar

Helt i trä när Ica satsar i Östhammar
Det blir en Ica Supermarket helt i trä när Ica fastigheter satsar i Östhammar. Foto: Pressbild Ica
Ica satsar på en Ica Supermarket helt uppförd i trä när man nu ska bygga i Östhammar med en planerad butiksinvigning någon gång under 2023.

Ica satsar på en Ica Supermarket helt uppförd i trä när man nu ska bygga i Östhammar med en planerad butiksinvigning någon gång under 2023.

Ica fastigheter fortsätter att bygga i trä. Denna gång nya ICA Supermarket i Östhammar som utvecklas i anslutning till väg 76, med Apotek hjärtat som granne.
Butiken har planerad öppning 2023 och ersätter nuvarande ICA Supermarket Östhammar.

Den nya Supermarket-butiken etableras vid infarten till Östhammar från riksväg 76 och kommer att erbjuda utökad service som en drive thru-lösning som bidrar till ett enklare vardagsliv.
Butiken byggs helt i trä och ska certifieras enligt Miljöbyggnad guld.

− För Ica fastigheter är det viktigt att bygga hållbara fastigheter över tid och bidra till ett bättre samhälle. Därför är jag väldigt stolt och glad att vi kan påbörja vår tredje butik helt i trä. Genom nya Ica Supermarket Östhammar förbättrar vi även tillgängligheten till butiken samtidigt som det skapar möjligheter att även fånga förbipasserade kunder, säger Anna Nyberg som är vd för Ica fastigheter.

− Det känns fantastiskt kul att få öppna nya Ica Supermarket Östhammar. Med det nya läget in till väg 76, i Östhammars handelsområde, kommer vi att vara betydligt mer lättillgängliga för fler kunder, konstaterar handlaren Carina Axelsson.
– Lite mer än dubbelt så stor yta och fräscha lokaler gör att vi kan förbättra vårt utbud och vår service. Vårt mål är att öppna en butik där det finns inspiration och där det går snabbt och enkelt att göra sina inköp, både i fysisk butik och online, tillägger Carina Axelsson.

Butiken planeras bli cirka 1 500 kvadratmeter och Apotek hjärtat cirka 200 kvadratmeter.
Fastigheten har planerad byggstart under våren 2022 och planerad öppning för butiken under 2023

Sedan tidigare har Ica fastigheter byggt Ica supermarket Lindvallen helt i trä och i nyligen togs det första spadtaget för ytterligare en träbyggnad – Ica maxi Åkersberga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil