Samlas kring framtidens skolmat

Klimatsmart är det på denna tallrik liksom 100 000 skolelevers under nästa vecka. | Foto: Pressbild Orkla
Med Orkla som initiativtagare ska ungefär 100 000 svenska elever nästa vecka äta klimatsmart mat i skolan som ett test av ett framtidskoncept.

Från Gällivare till Ystad äter cirka 100 000 elever i ungefär 165 skolor i 23 kommuner klimatsmart mat under konceptet Fast fusion climate week nästa vecka.
Initiativtagare till klimatveckan är Orkla tillsammans med kostchefer i Eslövs och Helsingborgs kommuner.

– Som ett stort företag kan och vill vi verkligen vara med och påverka, säger Orklas projektledare Sara Westerlin.

– Målet med klimatveckan är framförallt att skapa en förståelse för att vi måste förändra våra matvanor här och nu, men också att få barn, pedagoger och personal i köken att upptäcka hur gott och enkelt det faktiskt kan vara med hälsosam och klimatsmart mat, utvecklar Westerlin ämnet.

Orkla har skapat och utvecklat en plattform för klimatveckan i dialog med kostchefer från Eslövs och Helsingborgs kommuner.
Både hälsoaspekten, och inte minst smakupplevelsen har varit minst lika viktiga ingredienser i konceptet som hållbarhet.

– Det räcker så klart inte med en klimatvecka för att göra verklig skillnad, men genom att skapa förutsättningar för ett mer hållbart grundtänk, kan vi tillsammans ta steg mot ett bättre klimat, och samtidigt lägga grunden till en bättre förståelse, säger Sara Westerlin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil