”Ica kraftsamlar för den svenska maten”

”Vi har en viktig roll”, säger Ica Sveriges Anders Svensson | Foto: Pressbild Ica
Ica vill, i ett tufft läge, nu göra en omfattande marknadssatsning för att stödja svenska varor och bidra till framtidens svenska lantbruk.

Det senaste året har varit tufft för det svenska lantbruket, där rådande omvärldssituation har inneburit kraftigt ökade kostnader för många bönder, skriver Ica i en pressrelease och påpekar att läget det senaste halvåret ”kraftigt förvärrats” med kriget i Ukraina. 

I en av våra mest omfattande marknadssatsningar någonsin uppmanar Ica till att fortsatt välja svenska varor och bidra till en bättre framtid för ett levande svenskt lantbruk, meddelar koncernen. 

− Som ledande har Ica en viktig roll och ett stort ansvar att ta. Vi har ett samhällsansvar som gör att vi, samtidigt som vi gör allt vi kan för att värna om våra kunder och säkerställa bästa möjliga prisvärde för dem, måste bidra till att säkra en långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.

– Vi har arbetat med dessa frågor under lång tid, men vi är nu i ett läge som kräver extraordinära insatser, samverkan och att vi kraftsamlar för den svenska maten på alla fronter, tillägger Svensson.Ica fortsätter även det viktiga och långsiktiga samarbetet med LRF som har pågått sedan 2014, med syfte att bredda utbudet av svenska varor i butik, öka förståelsen för svenska mervärden och därmed försäljningen av svensk mat, samt bidra till ett hållbart svenskt lantbruk, påpekar man i pressreleasen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil