Livsmedelspriset 2020 till Fazer kvarn

Livsmedelspriset 2020 till Fazer kvarn
Martin Pardell hos Frebaco efter att man fått ta emot Livsmedelspriset 2020. Foto: Pressbild

Fazer kvarn får Livsmedelspriset 2020 av Livsmedel i fokus och man får det för sin produkt Havreris, lanserad i varumärket Frebaco tidigare i år.

I januari i år lanserade Fazer kvarn under Frebaco den nya och innovativa produkten Havreris, gjord på svenskt havre och som får sina risliknande egenskaper genom en unik ångbehandling.

Produkten hyllas nu genom att få Livsmedelspriset 2020 av Livsmedel i fokus.

Livsmedel i fokus, tidigare Livsmedelsföreningen, har sedan 1964 årligen delat ut detta pris till den eller dem som inspirerande och innovativt tagit initiativ som ökat livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

Det är man klar över att Havreris gjort och prisar produkten bland annat genom att konstatera att den ”uppfyller alla krav man kan ställa på en modern och hållbar produkt”.

Det visar sig, påpekar man, genom att ”på kort tid har den fått stor uppskattning bland svenska konsumenter och lanseras nu i övriga Norden”.

– Lanseringen av Havreris visar att man med svenska råvaror, innovation och kunskap kan förändra etablerade produktkategorier i grunden. Fazer kvarn är därför en inspiration för hela handeln, slår Livsmedel i fokus fast.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil