Livsmedelspriset 2020 till Fazer kvarn

Livsmedelspriset 2020 till Fazer kvarn
Martin Pardell hos Frebaco efter att man fått ta emot Livsmedelspriset 2020. Foto: Pressbild

Fazer kvarn får Livsmedelspriset 2020 av Livsmedel i fokus och man får det för sin produkt Havreris, lanserad i varumärket Frebaco tidigare i år.

I januari i år lanserade Fazer kvarn under Frebaco den nya och innovativa produkten Havreris, gjord på svenskt havre och som får sina risliknande egenskaper genom en unik ångbehandling.

Produkten hyllas nu genom att få Livsmedelspriset 2020 av Livsmedel i fokus.

Livsmedel i fokus, tidigare Livsmedelsföreningen, har sedan 1964 årligen delat ut detta pris till den eller dem som inspirerande och innovativt tagit initiativ som ökat livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

Det är man klar över att Havreris gjort och prisar produkten bland annat genom att konstatera att den ”uppfyller alla krav man kan ställa på en modern och hållbar produkt”.

Det visar sig, påpekar man, genom att ”på kort tid har den fått stor uppskattning bland svenska konsumenter och lanseras nu i övriga Norden”.

– Lanseringen av Havreris visar att man med svenska råvaror, innovation och kunskap kan förändra etablerade produktkategorier i grunden. Fazer kvarn är därför en inspiration för hela handeln, slår Livsmedel i fokus fast.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Löneavtal klart hos Coop till 2023

Löneavtal klart hos Coop till 2023

Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Scan och Foodora i julsamarbete

Scan och Foodora i julsamarbete

Foodora och Scan inleder ett samarbete i Stockholm vid jul där man erbjuder stockholmarna en matkasse med leverans under samma dag och inom en timme.

Mycorena vinner Utstickarpriset

Mycorena vinner Utstickarpriset

När Polarbröd för nionde året delar ut Utstickarpriset går det till startupen Mycorena för en metod att tillverka svampprotein av livsmedelsrester.

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Franska kedjan Monoprix söker sig utomlands och vill bland annat etablera sig i Sverige och sälja bland annat hälsosamma och hållbara livsmedel.

Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.