Mäter köer digitalt med nytt mätverktyg

Mäter köer digitalt med nytt mätverktyg
Foto: Mostphotos
Grosvenor Europe och Meltspot har utvecklat ett digitalt verktyg för besöksstatistik i realtid som nu används i Skärholmen centrum som Grosvenor äger.

Grosvenor Europe och Meltspot har utvecklat ett digitalt verktyg för besöksstatistik i realtid som nu används i Skärholmen centrum som Grosvenor äger.

Det nya verktyg man använder heter Meltspot crowd analytics och Skärholmen centrum är först att använda det.
Med det digitala verktyget ser ordningsvakter i realtid i sina mobiler hur många besökare som finns i centrumet och var i det många människor vistas.

Därför kan man omedelbart agera för att skingra trängsel och köer och se till att avstånd hålls.
Informationen är anonym och det går inte att se vem som är inne i centrumet, påpekar Grosvenor Europe.

– Vi har under hela pandemin prioriterat arbetet med att minimera risken för smittspridning i våra centrumfastigheter, säger Carls Strufve som är Norden-chef för Grosvenor Europe.
– Det digitala verktyget tar oss ytterligare ett steg och gör Skärholmen till en än tryggare plats att vistas på för såväl besökare som hyresgäster och våra egna arbetare.

Meltspots verktyg är, enligt pressreleasen, utformat så att tekniken passivt, anonymt och i enlighet med GDPR fångar upp signaler från mobiltelefoner.
Datan skickas krypterad till en molntjänst för analys av systemets algoritmer och resultatet presenteras i en användarvänlig dashboard, sammanfattar Grosvenor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

KOMMER DU IHÅG?

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil