Apoteket börjar sälja tester för hemmabruk

Apoteket börjar sälja tester för hemmabruk
Nu ska Apoteket börja sälja PRC-tester för hemmabruk så att privatpersoner kan testa sig. Foto: Pressbild Apoteket
Apoteket börjar sälja PCR-tester för hemmabruk. Nu kan privatpersoner handla sådana och testa sig hemma, ett komplement till vården säger Apoteket.

Apoteket börjar sälja PCR-tester för hemmabruk. Nu kan privatpersoner handla sådana och testa sig hemma, ett komplement till vården säger Apoteket.

Nu kan privatpersoner handla PCR-tester för pågående infektion i covid-19 för hemmabruk i Apotekets e-handel på apoteket.se, skriver företaget i en presserelease.
 Självprovtagningskiten är CE-märkta samt kvalitetstestade och tillverkas av healthtechbolaget Dynamic code som även analyserar provsvaren i sitt kvalitetssäkrade laboratorium, tillägger man.

Apoteket säljer sedan tidigare även antikroppstester från det företaget på apoteket.se och antikroppstesterna kommer inom kort även att bli tillgängliga i utvalda butiker.
– Vi på Apoteket vill bidra till att så många som möjligt kan testa sig både för pågående infektion och för antikroppar. Produkterna är ett komplement till de tester som vården erbjuder. Viktiga delar i kampen mot pandemi är att göra tester så tillgängliga som möjligt, säger Apotekets vice vd Lars Skutholm.

PCR-testet för pågående covid-19 som kunder nu kan handla är av samma typ som de som används inom vården.
Testerna analyseras på Dynamic codes laboratorium i Linköping och den provtagna får svar inom ett dygn från att man mottagit testet.

Den som får ett positivt resultat erbjuds, uppmuntras och vägleds i att ta kontakt med läkare och informeras om smittskyddslagen.
I enlighet med smittskyddslagen rapporteras även positiva svar in till smittskyddsenheterna och i den nationella statistiken i Folkhälsomyndighetens Sminet-register, meddelar Apoteket.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil