Fler som tillverkar alkohol i Sverige nu

Fler som tillverkar alkohol i Sverige nu
Foto: Mostphotos
Coronapandemin har, vid sidan av andra konsekvenser, lett till att vi nu har fler producenter av alkoholhaltiga drycker i Sverige, enligt LRF.

Coronapandemin har, vid sidan av andra konsekvenser, lett till att vi nu har fler producenter av alkoholhaltiga drycker i Sverige, enligt LRF.

Antalet producenter av alkoholhaltiga drycker har vuxit i Sverige under pandemin. Vid senaste årsskiftet fanns 768 registrerade tillverkare av öl, sprit, cider och vin i Sverige.
Det är en ökning med 5,3 procent jämfört med ett år tidigare.

Det framgår av Dryckesbranschrapporten 2021, som är gjord på uppdrag av LRF lokal mat och dryck, föreningen Svenskt vin och Sveriges producenter av alkoholdrycker, Spaa. Rapporten bygger på statistik från SCB:s företagsregister och från Svenskt vin.

Antalet producenter av alkoholhaltiga drycker ökade under 2020 med 39 stycken – från 729 till 768 företag.
Av dessa är 23 företag är registrerade för att tillverka två eller flera olika dryckesslag varför det totala antalet tillverkare i de fyra kategorierna uppgår till 791.

– Trots att 2020 var ett mycket utmanande år fortsatte antalet tillverkare att öka. Det ett styrketecken och visar att dryckesentreprenörerna är långsiktiga i sina satsningar, säger Fredrik Borelius, ordförande i föreningen Sveriges producenter av alkoholdrycker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil