Fler som tillverkar alkohol i Sverige nu

Fler som tillverkar alkohol i Sverige nu
Foto: Mostphotos
Coronapandemin har, vid sidan av andra konsekvenser, lett till att vi nu har fler producenter av alkoholhaltiga drycker i Sverige, enligt LRF.

Coronapandemin har, vid sidan av andra konsekvenser, lett till att vi nu har fler producenter av alkoholhaltiga drycker i Sverige, enligt LRF.

Antalet producenter av alkoholhaltiga drycker har vuxit i Sverige under pandemin. Vid senaste årsskiftet fanns 768 registrerade tillverkare av öl, sprit, cider och vin i Sverige.
Det är en ökning med 5,3 procent jämfört med ett år tidigare.

Det framgår av Dryckesbranschrapporten 2021, som är gjord på uppdrag av LRF lokal mat och dryck, föreningen Svenskt vin och Sveriges producenter av alkoholdrycker, Spaa. Rapporten bygger på statistik från SCB:s företagsregister och från Svenskt vin.

Antalet producenter av alkoholhaltiga drycker ökade under 2020 med 39 stycken – från 729 till 768 företag.
Av dessa är 23 företag är registrerade för att tillverka två eller flera olika dryckesslag varför det totala antalet tillverkare i de fyra kategorierna uppgår till 791.

– Trots att 2020 var ett mycket utmanande år fortsatte antalet tillverkare att öka. Det ett styrketecken och visar att dryckesentreprenörerna är långsiktiga i sina satsningar, säger Fredrik Borelius, ordförande i föreningen Sveriges producenter av alkoholdrycker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil