Ica Maxi måste växa – tar över Coop

Ica Maxi måste växa – tar över Coop
Foto: Mostphotos
Ica fastigheter köper Coops lokaler på Ingelsta i Norrköping och bygger en ny Ica Maxi för att man inte kan växa mer där man har stormarknaden idag.

Ica fastigheter köper Coops lokaler på Ingelsta i Norrköping och bygger en ny Ica Maxi för att man inte kan växa mer där man har stormarknaden idag.

För 2,5 år sedan – sommaren 2018 – stängde Coop stormarknaden vid Ingelsta i Norrköping.
Sedan dess har lokalerna stått tomma men nu tar Ica över där genom att Ica fastigheter köper lokalen från NFF Nordic för att bygga om.

En investering på 330 miljoner kr för köp och ombyggnation är vad det handlar om för Ica.
– Vi har nått taket där vi är i dag och har funnits i 26 år. Vi kan inte växa mer. Vi behöver bli mer tillgängliga och har behov av fler parkeringsplatser. Det här är ett måste, säger Niklas Andersson, vd hos Ica Maxi Norrköping, till nt.se om projektet som kommer att ta ett par år.

Man räknar med byggstart om ett drygt år och att ha stormarknaden i drift under hösten 2023.
Den totala ytan med plats för Ica, Systembolaget och Apotek hjärtat blir när allt är klart 12 000 kvadratmeter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil