Ica Maxi måste växa – tar över Coop

Ica Maxi måste växa – tar över Coop
Foto: Mostphotos
Ica fastigheter köper Coops lokaler på Ingelsta i Norrköping och bygger en ny Ica Maxi för att man inte kan växa mer där man har stormarknaden idag.

Ica fastigheter köper Coops lokaler på Ingelsta i Norrköping och bygger en ny Ica Maxi för att man inte kan växa mer där man har stormarknaden idag.

För 2,5 år sedan – sommaren 2018 – stängde Coop stormarknaden vid Ingelsta i Norrköping.
Sedan dess har lokalerna stått tomma men nu tar Ica över där genom att Ica fastigheter köper lokalen från NFF Nordic för att bygga om.

En investering på 330 miljoner kr för köp och ombyggnation är vad det handlar om för Ica.
– Vi har nått taket där vi är i dag och har funnits i 26 år. Vi kan inte växa mer. Vi behöver bli mer tillgängliga och har behov av fler parkeringsplatser. Det här är ett måste, säger Niklas Andersson, vd hos Ica Maxi Norrköping, till nt.se om projektet som kommer att ta ett par år.

Man räknar med byggstart om ett drygt år och att ha stormarknaden i drift under hösten 2023.
Den totala ytan med plats för Ica, Systembolaget och Apotek hjärtat blir när allt är klart 12 000 kvadratmeter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil