Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

500 miljoner till Mathem

Mathem tar in 500 miljoner kronor i en ny investerarrunda. Tidigare ägare som Kinnevik, Verdanne och Clas Ohlson satsar mer och pensionsjätten AMF blir ny storägare i företaget.

2008 grundades Mathem av Karolin och Tomas Kull som nu avvecklat och fortsätter avveckla sitt engagemang.
2019 investerade Kinnevik 900 miljoner kr i företaget och blev största ägare i Mathem som då värderades till 2,4 miljarder kr.
Samtidigt köpte Clas Ohlson in sig och äger idag 8,1 procent av aktierna.

Nu gör Mathem en ny stor investerarrunda och plockar in 500 miljoner kr ytterligare. Den stora investeraren nu är pensionsjäten AMF som går in med 280 miljoner kr och därmed är tredje störst bland ägarna.

– Genom samarbetet med Mathem i Sverige och med Kolonial i Norge har vi etablerat en unik position – dessa digitala kanaler ger oss fler vägar att förenkla vardagen för både nya och befintliga kunder genom bekväma leveranser till dörren. Detta innebär ökad kundnytta samtidigt som vi stärker vår plattform för framtida lönsam tillväxt, kommenterar Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson i en pressrelease.

Kinnevik satsar 150 nya miljoner kr och Verdanne liksom Clas Ohlson går båda in mer mer pengar.
2018 omsatte Mathem 1,2 miljarder kr och gick med 186 miljoner kr i förlust. Hittills denna morgon är det bara Clas Ohlson av investerarna som kommenterat den nya rundan där man står för en nyinvestering på 27 miljoner kr.

– Vi kan nöjt konstatera att båda dessa samarbeten utvecklas positivt. Idag innehåller var femte matkasse från Mathem och var tionde matkasse från Kolonial en produkt från Clas Ohlson. Vi ser också en potential i att både utöka vårt vardags- och säsongsrelaterade sortiment då vi framgångsrikt breddade vårt erbjudande med relevanta sällanköps- och kapitalvaror under den viktiga julhandelsperioden, säger Lotta Lyrå.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.