Mat och hållbarhet exponeras

Hela gänget bakom den nya utställningen visar upp sig utanför Örebro slott. | Foto: Pressbild
728 företag från 78 länder är inbjudna när världens första utställning om hållbarhetsrapporter inom mat och dryck i höst genomförs i Karlskoga.

Den första internationella utställningen på temat hållbarhetsrapporter för företag inom mat och dryck exponeras på Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga i höst.
728 inbjudna företag från 78 länder över hela världen har bjudits in till denna världspremiär och Örebro universitet är en partner till utställningen.
– Det här är en satsning som är exakt i linje med Örebro universitets profil där vi kombinerar mat och hälsa med hållbart företagande, säger rektor Johan Schnürer.

Nu kommer världens första utställning av hållbarhetsrapporter att genomföras på Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga i höst, med 728 inbjudna företag från 78 länder.
”Food & Drink Sustainability Reports” är titeln på utställningen som exponeras från 1 september till 9 november.

Inom mat- och dryck-sektorn rankas Sverige som trea i världen när det gäller mängden kvalitativ hållbarhetsredovisning efter USA och Tyskland men före Kina och Frankrike.
– Det här är orsaken till att världens första utställning hamnar i Sverige och på Alfred Nobels Björkborn, förklarar arrangörerna i Gourmand Awards.

För Örebro universitet är partnerskapet i utställningen en självklarhet, konstaterar rektor Johan Schnürer.
– Det är det av två primära skäl, konstaterar Schnürer. Dels är mat och hälsa liksom hållbart företagande centrala profilområden för universitetet och dels har vi en ambition att bidra till att ytterligare lyfta fram den symbol för forskning och kunskap Alfred Nobels Björkborn är.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil