Mat och hållbarhet exponeras

Hela gänget bakom den nya utställningen visar upp sig utanför Örebro slott. | Foto: Pressbild
728 företag från 78 länder är inbjudna när världens första utställning om hållbarhetsrapporter inom mat och dryck i höst genomförs i Karlskoga.

Den första internationella utställningen på temat hållbarhetsrapporter för företag inom mat och dryck exponeras på Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga i höst.
728 inbjudna företag från 78 länder över hela världen har bjudits in till denna världspremiär och Örebro universitet är en partner till utställningen.
– Det här är en satsning som är exakt i linje med Örebro universitets profil där vi kombinerar mat och hälsa med hållbart företagande, säger rektor Johan Schnürer.

Nu kommer världens första utställning av hållbarhetsrapporter att genomföras på Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga i höst, med 728 inbjudna företag från 78 länder.
”Food & Drink Sustainability Reports” är titeln på utställningen som exponeras från 1 september till 9 november.

Inom mat- och dryck-sektorn rankas Sverige som trea i världen när det gäller mängden kvalitativ hållbarhetsredovisning efter USA och Tyskland men före Kina och Frankrike.
– Det här är orsaken till att världens första utställning hamnar i Sverige och på Alfred Nobels Björkborn, förklarar arrangörerna i Gourmand Awards.

För Örebro universitet är partnerskapet i utställningen en självklarhet, konstaterar rektor Johan Schnürer.
– Det är det av två primära skäl, konstaterar Schnürer. Dels är mat och hälsa liksom hållbart företagande centrala profilområden för universitetet och dels har vi en ambition att bidra till att ytterligare lyfta fram den symbol för forskning och kunskap Alfred Nobels Björkborn är.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

KOMMER DU IHÅG?

Okänt fel, ring oss.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil