Mer ekologisk mat om priset var lägre

Mer ekologisk mat om priset var lägre
Foto: Mostphotos
Fler skulle köpa mer ekologisk mat om priset var lägre. Det möjligen inte helt sensationella beskedet kommer från Konsumentverket.

Fler skulle köpa mer ekologisk mat om priset var lägre. Det möjligen inte helt sensationella beskedet kommer från Konsumentverket.

Högt pris är det största hindret för konsumenter att välja ekologiska livsmedel. Det visar en enkätstudie som Konsumentverket låtit utföra.
Studien visar att en majoritet är positiva till ekologiska livsmedel, men endast en fjärdedel tycker det är viktigt att handla ekologiskt, skriver verket.

– De flesta som väljer bort ekologiska livsmedel anger det höga priset som skäl. När man står i butiken och ska köpa morötter är det lätt att välja den billigaste produkten eller gå på ett lockande erbjudande.  Även vana och bristen på ekologiskt utbud gör att konsumenter väljer bort ekologiska livsmedel, säger Kristina Difs, utredare på Konsumentverket.

Enligt verket behövs tre saker för att vi ska handla mer ekologiska livsmedel
* Mindre prisskillnad mellan ekologiska och konventionella livsmedel
* Större utbud av ekologiskt producerade alternativ
* Ökad kunskap bland konsumenterna om vad olika märkningar innebär

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil