Ica stänger Göteborgs-butik

I slutet av februari stänger Ica Supermarket i Rosenlund i Göteborg för gott. Butiken öppnade så sent som 2013 men Västlänken med stora ombyggnationer har ställt till det för butiken.

Att Ica nu väljer att stänga en butik som öppnade så sent som 2013 i Sveriges näst största stad är naturligtvis anmärkningsvärt.
Men det är en längre tid av förlust för butiken som nu lett fram till beslutet som blev offentligt tisdag kväll.

I ett mejl till Göteborg direkt, som publicerat det, skriver Mats Mehlberg, pressansvarig hos Ica, att man inte ser någon lösning efter flera år av förluster.
– Ica har försökt vända trenden under lång tid men inte lyckats och då ser vi tyvärr ingen annan lösning än att stänga butiken, summerar Mehlberg.
– Exakt vad och i vilken utsträckning olika faktorer bidragit till att butiken redovisat negativa resultat under flera år är svårt att säga, konstaterar han.

Formellt vill man inte skylla stängningen på konkurrensen eller det mer konkreta problemet kring byggnationen av Västlänken i Göteborg.
Butiken öppnades så sent som 2013 men området den ligger i berörs nu av stora byggnationer.

I april 2019 stängdes Rosenlundsbron för trafik när bygget av Västlänken drog igång i området vilket är negativt för handeln där.
Konkurrens i närheten finns även i form av en Willys-butik.

20 anställda får se sina jobb försvinna när butiken läggs ned men Ica hoppas de ska få nya jobb och har bland annat informerat övriga Ica-handlare om den personal som nu blir möjlig att rekrytera.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil