Ica stänger Göteborgs-butik

I slutet av februari stänger Ica Supermarket i Rosenlund i Göteborg för gott. Butiken öppnade så sent som 2013 men Västlänken med stora ombyggnationer har ställt till det för butiken.

Att Ica nu väljer att stänga en butik som öppnade så sent som 2013 i Sveriges näst största stad är naturligtvis anmärkningsvärt.
Men det är en längre tid av förlust för butiken som nu lett fram till beslutet som blev offentligt tisdag kväll.

I ett mejl till Göteborg direkt, som publicerat det, skriver Mats Mehlberg, pressansvarig hos Ica, att man inte ser någon lösning efter flera år av förluster.
– Ica har försökt vända trenden under lång tid men inte lyckats och då ser vi tyvärr ingen annan lösning än att stänga butiken, summerar Mehlberg.
– Exakt vad och i vilken utsträckning olika faktorer bidragit till att butiken redovisat negativa resultat under flera år är svårt att säga, konstaterar han.

Formellt vill man inte skylla stängningen på konkurrensen eller det mer konkreta problemet kring byggnationen av Västlänken i Göteborg.
Butiken öppnades så sent som 2013 men området den ligger i berörs nu av stora byggnationer.

I april 2019 stängdes Rosenlundsbron för trafik när bygget av Västlänken drog igång i området vilket är negativt för handeln där.
Konkurrens i närheten finns även i form av en Willys-butik.

20 anställda får se sina jobb försvinna när butiken läggs ned men Ica hoppas de ska få nya jobb och har bland annat informerat övriga Ica-handlare om den personal som nu blir möjlig att rekrytera.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil