Starkt andra kvartal för Ica

Både omsättning och vinst ökade för Ica-gruppen under andra kvartalet i år. | Foto av Roland Magnusson
Ica-gruppen redovisar sin rapport för andra kvartalet som beskrivs som ”starkt med blandad covid 19-påverkan”. Omsättningen ökade med 4,6 procent.

Både omsättning och vinst ökade för Ica-gruppen under andra kvartalet i år. Nettoomsättningen uppgick till 31,924 miljarder kr vilket är en ökning med 4,6 procent jämfört med motsvarande period 2019.
Rörelseresultat exklusive jämförelsestörande poster ökade från 1,365 miljarder kr 2019 till 1,452 miljarder kr andra kvartalet 2020.

– Koncernens försäljning och rörelseresultat har påverkats av den pågående covid-19-pandemin. Ica Sverige har gynnats medan övriga segment har påverkats negativt, sammanfattar Ica-gruppen som sammantaget uppger rörelseresultateffekten andra kvartalet uppgå till minus 60 miljoner kr.

I hållbarhetsrapporten uppger man att Ica-gruppens utsläpp a växthusgaser minskat med 71 procent på rullande 12 månaders-basis jämfört med basåret 2006 och att man under rapporteringsperioden minskat utsläppen tack vare en ökad användning av köldmedia med lägre klimatpåverkan.

– Den pågående pandemin fortsätter att kraftigt påverka marknad, kundbeteenden och därmed alla delar av vår verksamhet. Det slår dock lite olika och medan Ica Sverige gynnas av situationen, med ökad försäljning och resultat, har framförallt Apotek hjärtat och Rimi Baltic haft ett betydligt tuffare kvartal. Den mycket höga tillväxten för e-handeln fortsätter i accelererande takt, är vd Per Strömbergs sammanfattning av kvartalet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil