Nu har Ica-gruppen även formellt lämnat börsen. Den 14 januari var sista dagen som noterat bolag efter att ha funnits på Stockholms-börsen åtta år.

Den 10 november offentliggjorde Ica-handlarnas förbund tillsammans med AMF ett offentligt uppköpserbjudande till alla 70 000 aktieägare i Ica-gruppen.
Drygt två månader senare är en affär, som värderade Ica-gruppen till över 100 mdkr, i hamn och aktien är avnoterad från Stockholmsbörsen, skriver Ica-handlarnas förbund i en pressrelease.

– Det är en historisk dag idag då vi med stor glädje konstaterar att vi genomfört en lyckad affär. Från idag går Ica vidare till nästa fas och vi känner oss övertygade att det är rätt miljö för oss att möta framtida utmaningar och en allt tuffare konkurrens, säger Göran Blomberg, vd för Ica-handlarnas förbund.

Nu kommer fokus ligga på fortsatt långsiktiga investeringar, tillväxt samt ökad intern dialog och tillväxt, samt att takten på beslutsfattandet kan ökas, skriver förbundet och påpekar att Ica-gruppen fortsättningsvis är ett självständigt bolag med egen styrelse och ledning.

– Jag är stolt över våra handlare och alla involverade som bidragit till att detta blir möjligt. Den nya ägarstrukturen kommer gynna Ica i ett 100-årsperspektiv. Vi har ett ansvar att utveckla hela Ica för kommande generationer, varje dag, och detta hjälper oss att komma i tid till framtiden, säger Magnus Moberg, ordförande i Ica-handlarnas förbund.