Lidl distribuerar med elbil

Räckvidden för en laddning med bilen är ungefär 140 kilometer och på en runda räknar Lidl med leverans till två butiker.
I höst börjar Lidl ett försök med en helt eldriven distributionsbil i Stockholm. Det blir en 18-meters trailer som byggts via partnern Einride.

Einride har vi mest sett i spalterna i samband med förarlösa bilar men här handlar det om en förarkörd bil. Det är en elektrisk distributionsbil, 18 meter lång, en trailerkombination byggd på specifikationer från partnern Einride som Lidl ska börja köra med, i grunden en ombyggd dragbil från nederländska Daf Trucks.

Räckvidden för en laddning med bilen är ungefär 140 kilometer och på en runda räknar Lidl med leverans till två butiker.
Tanken är att bilen ska laddas när den står still vid butikerna och på så vis kunna vara igång under Lidls leveransfönster från 16.00 på eftermiddagen till 7.00 på morgonen och möjligen kunna leverera till sex butiker per dygn.

– Med de elektrifierade transporterna – i kombination med nya lösningar för samarbete, planering och digitalisering – räknar vi med att kunna minska både kostnader och miljöpåverkan, säger Lidls logistikchef Carl Ceder till Transportnytt. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil