Icas entreprenörspris öppnar nomineringar

Foto MostPhotos/Ica
Nu är det dags att nominera till Icas entreprenörspris som nu ska delas ut för sjätte året till Årets lokala hjälte och motsvarigheten på juniorsidan.

För sjätte året i rad delas Icas entreprenörspris ut till personer som genom sitt företagande gjort Sverige bättre, skriver Ica i en pressrelease. 
Priset delas ut i två kategorier – Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte junior, som genom sina insatser och sitt entreprenörskap gjort skillnad för sitt lokala samhälle. 

Priset går till entreprenörer utanför Icas organisation, och i juryn sitter bland andra Noel Abdayem, entreprenör och grundare av The Humble Co, LRF:s vd Anna-Karin Hatt och Petra Peters, partneransvarig hos Ung företagsamhet. 
Priset består av två stipendier på 100 000 kronor vardera och delas ut till två vinnare.

– Det känns väldigt roligt att fortsätta med Icas entreprenörspris. Priset är ett sätt för oss att uppmärksamma entreprenörer runt om i landet som verkar i samma anda som Ica-handlarna, som bryr sig om och stimulerar utvecklingen på sina orter. Det visar vad ett lokalt engagemang betyder i praktiken, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg.

Årets lokala hjälte delas ut till en entreprenör som lägger tid, pengar, själ och hjärta i att bidra till en positiv utveckling där de bor och verkar. 
Det kan handla om någon som ser till att orten hålls levande och skapar arbetstillfällen, eller på annat sätt gör platsen där de verkar attraktiv.

Årets lokala hjälte junior delas ut för tredje året och går till en person upp till 25 år som bidrar till förbättring i sitt närområde. 
Den unga entreprenören är en lokal förebild som med stort engagemang kämpar för sin affärsidé.Vem som helst kan nominera en entreprenör som förtjänar att uppmärksammas på: www.icagruppen.se.
Bland tidigare vinnare finns bland annat bolag som glassfabriken Tegelbrukets hantverksmejeri, möbel- och designföretag AXD Sweden, linneväveriet Växbo lin och vertikalodlaren Ljusgårda.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil