Nu får mjölken i Danmark en egen fil

Nu får mjölken i Danmark en egen fil
I Danmark ska invånarna nu få börja sortera ut mjölk- och yoghurtkartonger för återanvändning. Foto: Pressbild Arla
I Danmark tar man nu ett steg till i återanvändningen när invånarna ska börja sortera ut mjölk- och yoghurtförpackningar från Arla.

I Danmark tar man nu ett steg till i återanvändningen när invånarna ska börja sortera ut mjölk- och yoghurtförpackningar från Arla.

Det finns potential i att återanvända mjölk- och yoghurtkartonger, konstaterar Arla i Danmark och hänvisar till att det säljs 167 miljoner förpackningar med mjölk och yoghurt i Danmark per år.
Nu ska danskarna få lära sig att sortera ut dem för återanvändning.

– Det är ett stort steg att mjölkkartonger nu äntligen blivit en del av avfallssorteringen. Vi på Arla har under ett antal år pressat på för att få till ett sorteringssystem som täcker hela landet. Vi har redan tidigare satsat på att utveckla återanvändningsbara emballage, och därför är vi glada att våra emballage nu på allvar kommer att göra en skillnad för klimat och miljö, säger Helle Müller Petersen, vd för Arla Danmark i ett pressmeddelande.

Det blir rent konkret en ny kategori, mat- och dryckeskartonger, i sopsorteringen. För att underlätta för danskarna har Arla försett sina kartonger med nya symboler för att göra det lättare att sortera rätt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil