Nu får mjölken i Danmark en egen fil

Nu får mjölken i Danmark en egen fil
I Danmark ska invånarna nu få börja sortera ut mjölk- och yoghurtkartonger för återanvändning. Foto: Pressbild Arla
I Danmark tar man nu ett steg till i återanvändningen när invånarna ska börja sortera ut mjölk- och yoghurtförpackningar från Arla.

I Danmark tar man nu ett steg till i återanvändningen när invånarna ska börja sortera ut mjölk- och yoghurtförpackningar från Arla.

Det finns potential i att återanvända mjölk- och yoghurtkartonger, konstaterar Arla i Danmark och hänvisar till att det säljs 167 miljoner förpackningar med mjölk och yoghurt i Danmark per år.
Nu ska danskarna få lära sig att sortera ut dem för återanvändning.

– Det är ett stort steg att mjölkkartonger nu äntligen blivit en del av avfallssorteringen. Vi på Arla har under ett antal år pressat på för att få till ett sorteringssystem som täcker hela landet. Vi har redan tidigare satsat på att utveckla återanvändningsbara emballage, och därför är vi glada att våra emballage nu på allvar kommer att göra en skillnad för klimat och miljö, säger Helle Müller Petersen, vd för Arla Danmark i ett pressmeddelande.

Det blir rent konkret en ny kategori, mat- och dryckeskartonger, i sopsorteringen. För att underlätta för danskarna har Arla försett sina kartonger med nya symboler för att göra det lättare att sortera rätt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil