Ingen ljusning i sikte enligt UC

Arkivbild MostPhotos
Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

”Den ljusning som många hoppas på framåt våren och sommaren syns inte än bland företagen och arbetslösheten kommer öka i vår”, säger Gabriella Göransson, VD för UC, i ett pressmeddelande.

UC:s senaste data visar en ökning av konkurser med 64 procent jämfört med föregående år. Byggbranschen är särskilt drabbad, medan hotell- och restaurangsektorn också lider av en kraftig ökning av konkurser.

”Det är nu under de senaste månaderna som vi sett de riktigt höga ökningarna”, tillägger Gabriella Göransson.

Situationen är oroande enligt UC, men det finns en förhoppning om att nå toppen av konkursvågen till sommaren.

För att belysa den dystra utvecklingen ytterligare har experter kommenterat situationen. Enligt dem är det avgörande att regeringen och näringslivet samarbetar för att mildra effekterna av den ekonomiska nedgången.

”Det är viktigt att inte bara fokusera på att mildra effekterna av konkurserna utan också att arbeta för att främja tillväxt och skapa nya arbetstillfällen”, säger en av experterna.

Medan pandemins påverkan på ekonomin fortsätter att vara utmanande, betonar experterna vikten av långsiktiga strategier för att återställa stabiliteten och främja tillväxt inom näringslivet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil