Nu ökar importen av kött till Sverige

Nu ökar importen av kött till Sverige
Foto: Jordbruksverket
Under flera år har vi alltmer valt svenskt kött och under pandemin tilltog den trenden ytterligare. Nu kan pendeln vara på väg i andra riktningen.

Under flera år har vi alltmer valt svenskt kött och under pandemin tilltog den trenden ytterligare. Nu kan pendeln vara på väg i andra riktningen.

Under pandemiåret 2020 ökade den svenska produktionen av kött med 5 procent och fick en marknadsandel på 72 procent.
Det var den högsta nivån på 15 år. Totalt såg vi dessutom en minskad totalkonsumtion av kött.

Det har i ett antal år varit en tydlig trend bland svenska konsumenter att i ökad utsträckning vilja ha svenskt kött och det blev än mer markant 2020.
En av förklaringarna angavs till att vi i betydligt högre grad åt hemma istället för på restriktionsomgärdade restauranger och att vi då köpte svenskt kött än vad restaurangerna väljer att göra.

Nu visar nya siffror från Jordbruksverket att den svenska marknadsandelen av kött visserligen fortfarande ökar men att takten avtagit.
För nötkött har den försvagats till och med september men det förklaras av mindre köttproduktion vilket både beror på att man sparar kor och kvigor men även på att ett högre mjölkpris har gjort att intresset för att slakta mjölkkor minskat.

När det gäller importen av matfågel till Sverige har den ökat enligt siffror som sträcker sig september 2021 ut.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil