Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Pantar du schampoflaskan?

En svensk app gör det möjligt att panta plastförpackningar vid helt vanliga återvinningsstationer. Företaget bakom appen vill att alla konsumentförpackningar på sikt ska gå att panta.

Den svenska appen PantaPå lanserades sommaren 2019 tillsammans med varumärken som Fazer, P&G och Unilever. Enligt företaget är det idag möjligt att panta det allra mesta som säljs i svenska livsmedelsbutiker. Det är i dagsläget främst de varumärken som är anslutna till appen som går att panta. Utöver dessa kan man välja ytterligare fem produkter per vecka och få 1 kr i pant per förpackning.

Hur går det till rent praktiskt?

Först laddar man ner appen. Sen lägger man in närmaste återvinningsstation. Därefter skannar man streckkoden på förpackningen direkt i appen. Pantvärdet, i form av pengar eller kuponger kommer direkt i mobilen.

Enligt PantaPå är appen redan mycket framgångsrik hos konsumenter och växer snabbt.

Bakgrunden till idén är att pant är ett enormt verkningsfullt sätt att öka återvinningen på. Medan mindre än 20% av alla plastförpackningar kommer till återvinningen i Sverige så återvinns mer än 80% av samtliga pantbara förpackningar. Så varför inte sätta ett pantvärde på allt? säger Suwar Mert, grundare av PantaPå.

Den digitala hudvårdskliniken Skincity är senast i raden att ansluta sig till systemet:

-Med hjälp av PantaPå kan vi på ett väldigt smart, innovativt och smidigt vis sätta ett värde på våra förpackningar, något som bidrar till ökad återvinning och minskar mängden plast som bränns upp eller hamnar i naturen. Vi är väldigt glada över att vara den första aktören i branschen att ansluta till PantaPå, säger Stefan Fragner, CEO Skincity.

Bland annat följande varumärken är idag anslutna till systemet: Grumme, YES, Via, Neutral, Seventh Generation, Skogaholm, Björn Axén och Apoteket AB.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.