Jessica Nithenius vd för Orkla care Sverige

Jessica Nithenius vd för Orkla care Sverige
Foto: Orkla
Jessica Nithenius har fått jobb som vd för Orkla care Sverige och tillträdde formellt 1 februari. Jessica har arbetat på Orkla sedan 2010.

Den 1 februari tillträdde alltså Jessica Nithenius som ny vd för Orkla care Sverige och ersätter Jens Engström, som nu lämnar företaget.
Nithenius har haft olika jobb hos Orkla där hon arbetat sedan 2010, senast som marknadsdirektör på det bolag där hon nu blir vd.

– Jag känner mig både ödmjuk och stolt över att få leda Orkla care Sverige in i framtiden. Vi har så många stjärnor i både våra medarbetare och varumärken, så jag ser verkligen fram emot kraften vi kan skapa tillsammans, säger Jessica Nithenius.

Jessica har en lång bakgrund inom konsumentvarubranschen, med flera seniora tjänster bakom sig.
Förutom drygt tio år på Orkla, där hon bland annat varit försäljningsdirektör och marknadsdirektör för Orkla care Sverige, har hon arbetat på Barilla/Wasabröd.

Under 2020 har Orkla care Sverige bland annat lanserat nya förpackningar för varumärkena Active care, Pharbio, Pikasol och Gevita, som alla gått över till ytsmarta fyrkantiga förpackningar av återvunnen plast.
Under 2021 kommer fler nyheter att lanseras på den svenska marknaden.

– Att våra produkter ska vara effektiva, relevanta för konsumenten och miljömässigt hållbara står alltid i fokus. Under 2021 har vi flera lanseringar som jag hoppas kommer att tas emot positivt, avslutar Jessica Nithenius.

Fakta/Orkla Care Sverige
Orklakoncernen är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till bland annat dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll.
I Orkla Care Sveriges portfölj ingår varumärken inom hälsa, hudvård, sårvård, hygien- och hushållsartiklar, bland annat Grumme, Bliw, Salvequick, L300, HTH, Jordan, Nutrilett, Möller’s och Pharbio.
Flera av dessa produceras i Orklas fabrik i Falun. Orkla Care Sverige är en del av Orkla Care AB, som under 2019 totalt omsatte cirka 1,6 miljarder kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil