”Värdet på handel ned 10 procent”

I rapporten för första kvartalet 2020 konstaterar Vasakronan att den nuvarande situationen i samhället innebär ”en ovanligt hög grad av osäkerhet”.
Vasakronan redovisar en värdenedgång på sina fastigheter med nästan 1,8 miljarder kr. För vissa handelsfastigheter är nedgången 10 procent.

1 786 miljoner kr, nästan 1,8 miljarder kr, är den värdenedgång på fastigheter som Vasakronan nu redovisar. Delar av beståndet är värre än så i minus.
– För enstaka handelsfastigheter bedömer bolaget värdenedgången till 5–10 procent, säger vd Johanna Skogestig till FV.

I rapporten för första kvartalet 2020 konstaterar Vasakronan att den nuvarande situationen i samhället innebär ”en ovanligt hög grad av osäkerhet”.
De långsiktiga effekterna på fastighetsvärdena är svåra att bedöma, konstaterar man.

– Det har varit svårt att värdera och vi har även konsulterat externa värderare kring handelsfastigheter. Det finns få transaktioner som ger vägledning. Men när det gäller hyresutvecklingen så har den varit svag ett tag och nu med coronan så påverkas den än mer, påpekar Johanna Skogestig.

Per 31 mars 2020 beräknas värdenedgången till 5–10 procent för bolagets handelsfastigheter. Storleken på nedgång beror bland annat på hur stort kontorsinslag det finns i respektive handelsfastighet. Vasakronan äger fastigheter för 155,5 miljarder kronor, varav 64 procent finns i Stockholmsområdet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil