”Värdet på handel ned 10 procent”

I rapporten för första kvartalet 2020 konstaterar Vasakronan att den nuvarande situationen i samhället innebär ”en ovanligt hög grad av osäkerhet”.
Vasakronan redovisar en värdenedgång på sina fastigheter med nästan 1,8 miljarder kr. För vissa handelsfastigheter är nedgången 10 procent.

1 786 miljoner kr, nästan 1,8 miljarder kr, är den värdenedgång på fastigheter som Vasakronan nu redovisar. Delar av beståndet är värre än så i minus.
– För enstaka handelsfastigheter bedömer bolaget värdenedgången till 5–10 procent, säger vd Johanna Skogestig till FV.

I rapporten för första kvartalet 2020 konstaterar Vasakronan att den nuvarande situationen i samhället innebär ”en ovanligt hög grad av osäkerhet”.
De långsiktiga effekterna på fastighetsvärdena är svåra att bedöma, konstaterar man.

– Det har varit svårt att värdera och vi har även konsulterat externa värderare kring handelsfastigheter. Det finns få transaktioner som ger vägledning. Men när det gäller hyresutvecklingen så har den varit svag ett tag och nu med coronan så påverkas den än mer, påpekar Johanna Skogestig.

Per 31 mars 2020 beräknas värdenedgången till 5–10 procent för bolagets handelsfastigheter. Storleken på nedgång beror bland annat på hur stort kontorsinslag det finns i respektive handelsfastighet. Vasakronan äger fastigheter för 155,5 miljarder kronor, varav 64 procent finns i Stockholmsområdet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil