Nytt, stort – och sista?

Ett nytt handelsområde – Läreda – lägger man just nu grunden till i skånska Hässleholm. | Foto av Leif Ingvarson
Ett nytt handelsområde i Hässleholm – och det kan vara det sista man bygger på länge, tror Johnny Erlandsson, Fatema, som exploaterar det nya området.

Ett nytt handelsområde – Läreda – lägger man just nu grunden till i skånska Hässleholm.
Elgiganten, Biltema, Jysk och Willys ska etablera sig där och dessutom blir Biltema granne till detta nya köpcentrum.

Ambitionen är att man ska kunna inviga den första delen av området i slutet av februari 2021 och att hela handelsplatsen ska ha öppnat under senvåren nästa år, enligt lokaltidningen Kristianstadsbladet.

Famera är bolaget som exploaterar den nya handelsplatsen och dess majoritetsägare, Johnny Erlandsson, ser Willys som den viktigaste delen i satsningen.
– En handelsplats måste innehålla livsmedel. Det är hjärtat i en sådan här verksamhet, säger han till tidningen.

Egentligen skulle företaget TK Development ha utvecklat området men man hoppade av vilket gav Famera chansen.
– Axfood, som vi har goda relationer med, ringde och ville att vi skulle ta över projektet. Det kom lite flygande i knät på oss. Om Willys gjort hemläxan och bedömt marknadsläget, så är det nästan gott nog för oss, säger Erlandsson till Kristianstadsbladet.

Däremot tror han inte på några nya stora satsningar när det gäller köpcentrum och handelsplatser.
– För fem år sedan hade vi maxat antalet kvadratmeter och byggt till brädden. Då existerade inte begreppet butiksdöd. Det här är nog den sista handelsplatsen vi bygger i närtid, analyserar Erlandsson i lokaltidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil