Ekologiskt te säljer bra

​Ekotrenden är stark för Tekompaniet, som startade år 2000 med starkt fokus på etiska och ekologiska varor. Under 2019 nådde de sitt mål, ökade försäljningen av ekoprodukter med 14,2 %, och fortsatte därmed en positiv trend från 2017 och 2018.

Tekompaniets ökning avviker från Sverige som helhet, där de senaste årens uppgående trend för ekologiska livsmedel i Sverige avstannat. Ekoweb.se rapporterar att försäljningen i Sverige endast ökade med 1 % under 2019. På grund av ökande priser på ekoprodukter var det till och med så att andelen ekologiskt minskade något som helhet i Sverige.

Däremot ökade fortfarande Foodservicegrossisterna och näthandeln, vilket gynnar Tekompaniet som är stora inom foodservice. Bolaget har successivt anpassat sitt sortiment mot ekologiska alternativ och har gynnats av det ökade kundintresset under de åren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil