Stort plus för Systembolaget

När gränserna varit stängda har vi fått handla på hemmaplan. | Foto av Bengt Olsson
När gränserna varit stängda har vi fått handla på hemmaplan. Det vet exempelvis Systembolaget i Skåne som i juni ökade försäljningen med 45 procent.

Normalt är trafiken intensiv till Tyskland och Danmark när svenskar ska handla sin sprit i mängder men under coronaperioden har det inte varit möjligt.
Alternativet att istället välja sunda vanor har inte varit så utbrett utan istället har, exempelvis, försäljningen på Systembolaget stigit regionalt.

Inte minst har det märkts i Skåne där många normalt köper alkoholen i framförallt Danmark men där nu Systembolagets försäljning skjutit i taket.
Under april, maj och juni har ökningen varit markant och i juni sålde Systembolaget mer än sex miljoner liter – 6 079 034 liter för att vara exakt – i sina skånska butiker.

Det kan jämföras med ungefär fyra miljoner liter såväl 2019 som 2018.– Det beror på de stängda gränserna, det minskade införseln från utlandsresor och att folk inte äter ute på restaurang i lika stor utsträckning, säger Elina Yli-Torvi pressansvariga Systembolaget hos sydsvenskan.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil