Stort plus för Systembolaget

När gränserna varit stängda har vi fått handla på hemmaplan. | Foto av Bengt Olsson
När gränserna varit stängda har vi fått handla på hemmaplan. Det vet exempelvis Systembolaget i Skåne som i juni ökade försäljningen med 45 procent.

Normalt är trafiken intensiv till Tyskland och Danmark när svenskar ska handla sin sprit i mängder men under coronaperioden har det inte varit möjligt.
Alternativet att istället välja sunda vanor har inte varit så utbrett utan istället har, exempelvis, försäljningen på Systembolaget stigit regionalt.

Inte minst har det märkts i Skåne där många normalt köper alkoholen i framförallt Danmark men där nu Systembolagets försäljning skjutit i taket.
Under april, maj och juni har ökningen varit markant och i juni sålde Systembolaget mer än sex miljoner liter – 6 079 034 liter för att vara exakt – i sina skånska butiker.

Det kan jämföras med ungefär fyra miljoner liter såväl 2019 som 2018.– Det beror på de stängda gränserna, det minskade införseln från utlandsresor och att folk inte äter ute på restaurang i lika stor utsträckning, säger Elina Yli-Torvi pressansvariga Systembolaget hos sydsvenskan.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil