Dags för Världshungerdagen

Världshungerdagen är ett globalt FN-initiativ för att belysa matens roll och vad vi kan göra globalt. Fredag, 16 oktober, är det dags att fira den.

Kampanjen ”Tillsammans i Europa”, finansierad av EU, uppmärksammar Världshungerdagen nu på fredag genom att uppmana oss att delta i det globala FN-initiativet.
Tanken i det är att belysa hur maten vi köper, äter och i för hög omfattning slänger, påverkar både vår miljö och lantbruksföretagarnas försörjning.

Inför Världshungerdagen pekar man på tre områden att tänka på som konsument och därmed även i dagligvaruhandeln för att styra utbudet:

1. Välj hälsosam och varierad mat

– När vi väljer att äta en varierad kost bidrar vi också till varierad livsmedelsproduktion. Det är inte bara hälsosamt för oss själva, utan också för vår jord och miljö. En varierad kost främjar också biologisk mångfald, skriver man från kampanjen.
2. Välj lokalproducerat
– Stöd våra “food heroes” genom att köpa lokalt odlade livsmedel när du kan. Det hjälper både småskaliga jordbruk som producerat livsmedlet och den lokala ekonomin.
3. Välj mat efter årstid
– Ditt koldioxidavtryck kan minska om du väljer att köpa livsmedel med hänsyn till årstiden. Att äta mat som är i säsong innebär inte bara att den inte behöver importeras i samma utsträckning och därmed att du bidrar till färre långa transporter, utan också att livsmedlen är mognare, smakar mer och innehåller fler näringsämnen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil