Dags för Världshungerdagen

Världshungerdagen är ett globalt FN-initiativ för att belysa matens roll och vad vi kan göra globalt. Fredag, 16 oktober, är det dags att fira den.

Kampanjen ”Tillsammans i Europa”, finansierad av EU, uppmärksammar Världshungerdagen nu på fredag genom att uppmana oss att delta i det globala FN-initiativet.
Tanken i det är att belysa hur maten vi köper, äter och i för hög omfattning slänger, påverkar både vår miljö och lantbruksföretagarnas försörjning.

Inför Världshungerdagen pekar man på tre områden att tänka på som konsument och därmed även i dagligvaruhandeln för att styra utbudet:

1. Välj hälsosam och varierad mat

– När vi väljer att äta en varierad kost bidrar vi också till varierad livsmedelsproduktion. Det är inte bara hälsosamt för oss själva, utan också för vår jord och miljö. En varierad kost främjar också biologisk mångfald, skriver man från kampanjen.
2. Välj lokalproducerat
– Stöd våra “food heroes” genom att köpa lokalt odlade livsmedel när du kan. Det hjälper både småskaliga jordbruk som producerat livsmedlet och den lokala ekonomin.
3. Välj mat efter årstid
– Ditt koldioxidavtryck kan minska om du väljer att köpa livsmedel med hänsyn till årstiden. Att äta mat som är i säsong innebär inte bara att den inte behöver importeras i samma utsträckning och därmed att du bidrar till färre långa transporter, utan också att livsmedlen är mognare, smakar mer och innehåller fler näringsämnen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil