Kemikalieskatten skjuts upp

Kemikalieskatten på kläder och skor, planerad till sommaren 2021, skjuts upp till 2022, enligt en uppgörelse mellan de fyra partier som vill ha den.

Regeringspartierna plus Centerpartiet och Liberalerna vill införa en ny kemikalieskatt av miljö- och klimatskäl.
Tanken var att denna skatt på kläder och skor skulle införas från halvårsskiftet 2021 men nu skjuts den upp till 2022.

– Vi tar det lite lugnt och inför den först 2022, så får branschen lite längre tid på sig att ställa om och göra de anpassningar som behövs, säger Miljöpartiets representant i finansutskottet, Karolina Skog, till Sveriges radio.

– Vi behöver göra mer för att alla konsumenter ska var trygga när de handlar. Därför vill vi införa en kemikalieskatt på kläder och skor så att de produkter där det finns farliga kemikalier får betala mer, säger Karolina Skog vidare. 

Branschorganisationerna inom kläder och skor har naturligtvis protesterat mot skatten liksom Svensk handel.
Organisationerna har hävdat att mot miljöskälen står att företag och jobb kan försvinna som konsekvens av den aktuella skatten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil