Kemikalieskatten skjuts upp

Kemikalieskatten på kläder och skor, planerad till sommaren 2021, skjuts upp till 2022, enligt en uppgörelse mellan de fyra partier som vill ha den.

Regeringspartierna plus Centerpartiet och Liberalerna vill införa en ny kemikalieskatt av miljö- och klimatskäl.
Tanken var att denna skatt på kläder och skor skulle införas från halvårsskiftet 2021 men nu skjuts den upp till 2022.

– Vi tar det lite lugnt och inför den först 2022, så får branschen lite längre tid på sig att ställa om och göra de anpassningar som behövs, säger Miljöpartiets representant i finansutskottet, Karolina Skog, till Sveriges radio.

– Vi behöver göra mer för att alla konsumenter ska var trygga när de handlar. Därför vill vi införa en kemikalieskatt på kläder och skor så att de produkter där det finns farliga kemikalier får betala mer, säger Karolina Skog vidare. 

Branschorganisationerna inom kläder och skor har naturligtvis protesterat mot skatten liksom Svensk handel.
Organisationerna har hävdat att mot miljöskälen står att företag och jobb kan försvinna som konsekvens av den aktuella skatten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil